L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 9 de març del 2012

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, planteja denunciar a la diputada de Compromís, Mónica Oltra, perquè li ha dit en el plenari de les Corts Valencianes que és "responsable política del saqueig d'Emarsa".



Era durant la sessió de control de la cambra valencina quan,  Mònica Oltra ha preguntat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, "què gestions farà perquè Crespo -exalcalde de Manises-  i Rita Barberá tornen els diners robats als valencians", tot  en relació amb la causa Emarsa on s'investiga un forat de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo. 

Davant de la pregunta, l'alcaldessa i diputada del PP ha demanat intervindre  per al·lusions  i ha exigit a Oltra que retirara eixes paraules o, en cas contrari, anirà "a la Justícia a demandar-la". Però la diputada de Compromís s'ha negat a retirar les paraules on  l’acusava de ser la responsable política. 

També en declaracions als passadissos, Mónica Oltra ha dit que l'alcaldessa de València "és responsable política dels nomenaments que des de l'Ajuntament de València es van fer en Emarsa, igual que Enrique Crespo ho és dels de la Diputació". Així, ha recordat que l'exvicepresident de la Diputació i exalcalde de Manises "ha dimitit i Barberá no".

La diputada de Compromís ha afirmat que és evident el saqueig  de les arques públiques a través d'Emarsa i hi ha uns responsables polítics que han gestionat els nomenaments en Emarsa durant anys. Segons la seua opinió, Barberá "no pot eludir la seua responsabilitat i si vol muntar focs d'artifici i cridar al seu advocat i amenaçar-nos com ha fet al ple, doncs molt bé, ens veurem als tribunals" ha postil·lat.

 La parlamentària ha advertit que des de Compromís "no li tenim por i no som una oposició domesticada" i ha afirmat que "tots els valencians sabem que en Emarsa ens han robat diners públics" i ha argumentat que "un saqueig d'estes dimensions no es porta a terme sense que transcendisca que això està passant, almenys als cercles de poder que han fet els nomenaments".

Rita Barbera ja va posar una querella a la secretària general del PSOE de la província de València, Carmen Martínez, el març del 2011 per fer les mateixes declaracions que Oltra, i atribuint a l'alcaldessa la responsabilitat política de la situació d'Emarsa. La querella ha estat arxivada. 
-