L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 14 de març del 2012

Començà la plantà i la més matinera ha estat la falla Passeig


 
Ha estat la més matinera i avui de  matí han començat la plantà. Es tracta de la falla Passeig que, com és sabut, ha hagut d’avançar la plantà un dia per tal que el dijous es poguera fer el mercat sense cap problemes. 

Un gest el de la falla que l’honora i també cal reconéixer les gestions fetes amb l’artista faller per avançar un dia. Això diu molt al favor de la comissió i més encara després de la falsa polémica ventilada per alguns que l’únic que volien era sembrar folló i critiques per una situació que tenia solució amb un poc de bona voluntat de tots. 

I eixa actuació de bufar vents contra el govern amb l’escusa de la falla, sabem que no ha sentat bé en sectors fallers que, amb millor coneixement de les coses, saben i entenen que el govern municipal només intentava solucionar el problema de muntar en dijous de mercat, amb tot el perill i possible falta de seguretat per la gent que hi transita. 

Però no. Sense atendre a cap raó, per alguns era millor carregar l’artilleria de la crítica sense fonaments i les armes de l’enfrontament. Tot val si amb això es critica una actuació del govern municipal que atenia una petició i intentaba donar solucions a un posible problema de la falla. 

Totes les ventilades que hem pogut llegir dirigides contra el govern municipal en realitat i molts ho han entés així, estaven dirigides contra la falla i el món faller que eren els perjudicats.  Perquè una cosa està clara: si l’ajuntament havia iniciat un estudi era a petició de la falla. ¿O no era la falla qui havia demanat eixe canvi? I el govern d’ara, que governa per a tots- que això si que ho tenen clar-  estava buscant solucions. Com cal. Com ha de fer un govern davant una petició de veïns o d’una entitat del poble. No com altres, que a això no estaven acostumats.

La solució buscada per la falla, que ens consta ha treballat de valent per canviar la programació que tenia l’artitsta faller, ha estat exemplar. Com la del mateix govern no arrunsant-se els muscles i atenent la petició intentant no perjudicar ningú. 

Una cosa és certa: almenys tot això ha servit perquè l’Ajuntament dispose d’un estudi ben fet sobre un lloc alternatiu per muntar el mercat del dijous si per cualquier circunstancia (obres en carrers, reparacions, etc) fora necessari canviar un dijous l’emplaçament del mercat. 
-

7 comentaris:

Sheldon Cooper ha dit...

Tot això està mol be. Però, algú pot explicar-me perquè la falla no es planta on el lloc previst, es a dir, es va condicionar la urbanització del passeig, es van deixar dos àrees de llambordes (adoquines) per a posar la falla gran i la menuda, es van col·locar quatre postes amb allumenaria. Ara es planta en un altre lloc i els usuaris del passeig tenen que sofrir la resta de l'any les erosives àrees.

Perquè es va condicionar un espai public per a un associació privada i a mes a mes ara no s'usa.

Es una verdadera llàstima que un espai públic relativament nou, estiga tan mal fet, tanques escalables, àrea infantil prop de la entrada del parking i sense delimitar, amb el perill que això suposa, les mencionades àrees erosives perilloses i ninguna zona de ombra, per nomenar-ne algunes

Anònim ha dit...

Coses del PP. I ara el nou govern que ho solucione, si pot i té diners.

Anònim ha dit...

La Falla la Dula tambe està montant-se

Anònim ha dit...

Dic jo, les falles pagen les tancades de carrer? està reflexada la tasa de tancament en Ordenança?.

jeje, pregunte-ho al Ajuntament, i ja es prou de " Café para todos"

silmin ha dit...

Enserio no sabeu perquè no es monta on estava previst?
no sabeu que del bon affair de l'anterior equip de l'ajuntament ?
En la cremada de la Falla li se va cremar (segons denuncia d'el propietari) les persianes que donaven al passeig, i va ficar denuncia contra la seua pròpia falla per a que li s'arreglaren. La falla havia montat on ell mateixa com alcalde havia indicat... es podria dir ell mateixa es cremà les persianes com a bon gestor i després denuncia a la seua falla per complir amb la llei... el país està mal, dona risa,... el poble pitjor.. a la fi crec q no va executar la denuncia i ni li se va pagar,crec no estic sergur, però, de pandereta...

a l'anoním de 13'32, va a l'inrevés, café per a tots significa que li se done a tots igual... aquest cas que se'ls cobre (entenc jo), ... quan diem prou de café per a tots, es per a referir-se que alguns paguen una mariscada i només reben café. Però ens hem entés.
Sort i bones falles a tots, vosaltres que podeu...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es van cremar les persianes dues vegades, els any 2009 i 2010, tot coincidint amb les majors falles que ha muntat Passeig.
I la reparació i sustitució de làmines i demés elements la va pagar l'assegurança de la falla a la persona que va fer la reparació i va costar de l'ordre - si no estem mal informats, que segur que no- dels 3.000 euros.

A partir d'ací es va canviar de lloc el Passeig, com es va canviar de lloc la falla Portal en haver cremat les persianes de les finques al voltant del Bar Madrid on es va plantar inicialment.

Cooper ha dit...

Silmin, això que dius supose que serà una broma ¿no?, si posant la falla a la part mes ampla de Passeig es crema la façana de un edifici, la solució no es posar la falla en la part mes estreta de la Passeig i que estiga mes prop dels edificis, supose que serà una mes de les intrigues del antic govern.