L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 29 de març del 2012

ARTICLE D'OPINIO: L'Europa dels ciutadans




Des de que Adam Smith intentava explicar com es produïa la riquesa de les nacions fins avui moltes són les formes d’atendre les causes de la pobresa en les nacions. Des de fa molt de temps els economistes tenen clar que són les institucions polítiques qui determinen a les corresponents institucions econòmiques la qualitat de la riquesa així com actualment la capacitat que tenim els ciutadans i les seus institucions de controlar els propis polítics.

Per tant, tots i totes pensàvem que des de la nostra entrada al Mercat Comú, amb el seu eufemisme de la Unió Europea, fora això una unió entre totes i tots els europeus com a ciutadans amb els mateixos drets. Però no, el Mercat Comú no ens defensa. El Mercat Comú no te temps en les seues institucions polítiques d’atendre el control dels propis europeus, està més interessat en el preu dels productes, la inflació, i a partir d’ací controlar a les institucions polítiques per anar en contra dels propis ciutadans de la Unió.

Inclús arribant a enfrontar-nos com ho demostren les primes de risc i l’exemple d’Italia i Espanya, que per cert des de que ha pujat Rajoy ha augmentat un 16%. Però els que ens preocupa a un grup d’europeus cada vegada més nombrosos és com estan desmuntant les institucions públiques i un exemple que no podem deixar passar ha estat obligar els nostres ajuntaments a demanar una ajuda a l’Estat per poder pagar els proveïdors.

Resulta que l’Estat espanyol rep els diners del Banc Europeu a l’1% per cent i els deixa als bancs perquè els deixen als ajuntaments al 6%, per tant un organisme públic ho deixa a un privat perquè els preste a una altre públic i que tinga uns beneficis d’un 5% per cent a costa d’organismes públics. I jo pregunte: ¿no ho podia fer el Banc d’Espanya, el Banc de Crèdit Local i deixar a la meteixa administració els diners al preu de cost?. I no sols això, sinó que canvia les normes i diu que qui primer cobrarà són els bancs front als treballadors i treballadores com ara.

En definitiva son elements com aquestos els que enmascaren la redistribució de la riquesa i no permeten que els ciutadans controlem els polítics que passen diners públics al sector privat on, indubtablement, no tenim el mateix control. Per tant, si el control dels nostres polítics és una mesura que fa créixer la riquesa de les nacions ¿com ho podem exercir quan el sector públic ho dona al sector privat per a que tinga un benefici a càrrec dels impostos dels ciutadans?.

Menys lleis de transparència i més eficiència pública. I sols arribarà, per a mi, si els nostres representants tenen clar que han de defensar el sector públic. I també si l’Europa dels ciutadans es situa al seu lloc i denunciaa aquestes propostes econòmiques que van contra els interessos dels ciutadans que ho paguen amb els seus impostos. Ens continuen enganyant.


Jaume Talens
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Jaume, ara cal que el Bloc i sobretot els que allí manen es creguen tot el que tú has dit, ho apliquen i ho defenguen. No ha estat el cas per estar encara orfes de poder, però açí casa nostra diuen ja se li han vist aires de prepotencia (en els fets que no en les formes) al nostre benvollgut alcalde. Tant que ha costat, ara no es pot fallar, i encara que no siga tot de veres, com la dona del César, no sols cal ser honrat, sino semblar-ho.

Filòsof ha dit...

Ja te mèrit , en temps d'intervenció general de l'estat, que un alcalde traga la cara i no tire a cap dels treballadors i treballadores de l'ajuntament. Però espere que amb la transparència de l'equip de govern s'entenguen moltes coses
quan públicament ho expliquen. Allí serem.
Mentrestant sort d'interlocutor en temps de crisi. Altres s'haveren amagat. El diàleg que es presenta a futur es un exemple de funcionament, ja que no buida el servei públic i fa un risc en el tema electoralista en les obligades retallades per poder pagar proveedors d'altres èpoques de vaques grosses. Amb un administrador com tenim, ni Miramar ens gaunayaria, ben segur.
Ja es trist que l'administració de l'estat siguen les entitats bancaries. I com deia aquell: " a mi que més em dona mentre cobre ". Doncs això, hi ha qui no toca terra pels seus petits i espuris interessos.

Anònim ha dit...

Efectivament, que un alcalde es pose al davant de la negociació i sota la premisa de "ningú no s'en va al carrer" és d'aplaudir i agrair, encara que les vaques grosses funcionarials de Tavernes - que tot se sap- potser estarien més contentes si a ells no els tocaren res a canvi de que eixos 20 altres treballadors i interins se n'anaren al carrer.
Ací no s'estè fent com a Gandia, on hui ja es diu que 43 se'n va al carrer. Ací es queden tots, perquè les coses s'han fet bé i les hores i dies de negoaciació eren epr això: per salvar tots els llocs de treballs. Quant facil havera sigut per al govern: interins i demes al carrers i s'ha acabat!. Però tots els politics no son igual.

I el que no comprenc és que aquells que podien i podien perquè ho sabien fa uns anys no digueren res al PP en cada fracas de pla de sanejament. Que no els digueren no aneu bé, esteu portant l'Ajuntament a la bancarrota. Potser nomes pensaven: mentre jo cobre i damunt l'IPC, ja s'apanyaran.

Anònim ha dit...

No sé si els polítics no són tots iguals, però als d'ara encara els queda molt que demostrar. En principi, sembla que ningú va al carrer, com molts altres pobles, però això no vol dir que hajen quedat bé amb les vaques grosses que dius. Perque per vaques grosses jo entenc els grups A, la policia, els que tenien productivitat...
I estos no semblen massa descontents amb el govern, saben que els convé estar a bé amb ells. Sinó perqué no es parla de les 200 hores menys que fa la policia a l'any? I perqué no es diu que la productivitat no la lleven tota als pocs privilegiats i que per decret la poden tornar a pujar quan vullguen?
La única ací que ha preguntat per baixar el sou, repartint la baixada entre tots els treballadors ha estat Karina.
I parla amb propietat dels funcionaris, pues ells podien saber del deute de l'oposició igual que l'oposició. I sí que hi havien informes de funcionaris en contra del que després votaren els polítics. Sobre que els interesara el IPC estaven en el seu dret, era el que els corresponia, encara que els polítics els congelaren. De segur que a la teua empresa com a la meua tú has cobrat alguna pujada del IPC i no has renunciat, no?
El que dic, isca el que isca esta nit del plenari, falta saber el que farà el govern a mig termini, el que està aprovant sols és per al 2012 i dilluns mateix poden canviar moltes coses.
Ja en tornarem a parlar de les vaques grosses.
I dels seus pastors, els polítics.

INDIGNADA ha dit...

VES ESPAI AMB TANTES VAQUES I TAN PASTORS NO ET QUEDES SENSE PODER PASTURAR PER NO SABER COM ET DONEN DE MENJAR. TOTS ELS POLITICS NO SON IGUALS. AIXÒ VOLDRIES TU, RAMADER. L'AGRESSOR NO ES EL MATEIX QUE L'AGREDIT. I PER XORIÇO ENTNC CORRUPTE, I PER ARA AIXÒ NO ES POT DIR DE LA GENT QUE ESTA FENT TOT EL CONTRARI, SALVANT EL TEU PAST, D'ACORD AMB ELS BONS RAMADERS.

Anònim ha dit...

Ara va i resulta que cobrar l'IPC era el teu dret. Sera possible la cara que tenen alguns! Només vosaltres tenieu eixe dret? La resta de funcionaris, no? I qui t'ha donat eixe dret? Perquè llei no hi ha cap, ni menys el pressupostos de l'Estat que marquen el sou de la funció publica i tampoc tenieu cap conveni homologat.
Per cert que diuen els informes tècnics sobre cobrar l'IPC fora les lleis? És legal? Aci ja s'ha preguntat i cap funcionario ho ha explicat. Entenem que la resposta està molt clara: NO TENIEU DRET i l'haveu cobrat. Ho tornareu?
I si, potser hi havia informes en contra i com dius els politics no votaren en consonancia.¿Quins polítics? Esta també clar, els del PP a qui ara defenseu i aplaudiu, quan ens ha dut a la fallida. I tot perquè nomes voleu privilegis i no cap obligació ni responsabilitat.
I efectivament, jo he cobrat més d'un IPC QUAN AIXI HO CONTEMPLAVEN ELS PRESSUPOSTOS DEL ESTAT COM ARA TINC UN 5% MENSY I EL SOU CONGELAT PERQUÈ AIXI ESTA EN ELS PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT. I vosaltres el que deien no els complieu: augment per als guapos de Tavernes de l'IPC. ¡Quina cara que tenen alguns!
I damunt eixe pla no és per al 2012 com es va dir en el ple sino per als 10 anys que marca la llei. I tant de bo que l'any que ve el revisaren i et pujaren el sou a tu. Bon senyal perquè a mi també me'l pujarien. Però si no es així, apretat el cinturó, com tots en este país.
I les 200 hores que dius de la policia local ¿perquè no ho expliques tu? Fan 200 hores menys o fan jornades de 8 hores que tu no fas? A vore si tu ho expliques que a mi ja en tens mosca.
A mi el que em queda de tot això es que el grupet de viudes negres i acompanyants del passat ple només volieu això: conservar privilegis que no teniu ningun perquè tindre.

Anònim ha dit...

Per a indignada:
No et preocupes per la meua pastura, perque eixa me la busque jo, no la he tret mai de l'Ajuntament. En això puc assegurar-te que soc part desinteresada. I ja sé que tots els polítics no són iguals. Però jo no els vullc una mica millor, jo, amb els meus impostos i el meu vot vull uns polítics perfectes, i si em queixe és perque no em sembla que tot estiguen fent-ho bé. Els veig molt preocupats per quedar bé amb la majoria de població que fer el que cal. per a mi no estan siguent valents i honestos, i he parlat i els he sentit parlar i el que em sap més mal és que els he votat.

Anònim ha dit...

A l'últim anònim:
Per primera jo no cobre IPC ni tinc cap dret, perqué no soc funcionari ni full ser-ho. El dret a l'IPC igual que a altres drets assolits li ho han donat als funcionaris d'este Ajuntament les negociacions amb els polítics, el mateix que amb els de ara han mantés algunes poques i han llevat les altres. jo crec que tú també tens drets sindicals i aconsegueixes coses del govern. A vore si ens enterem com funcionen les empreses amb els seus treballadors.
I si tú eres funcionari de l'estat, no et queixes dels de l'Ajuntament, alegrat pel que puguen aconseguir i lluita per tindre els que cregues els teus drets. Jo soc autònom i no volia dir-ho, no vull els vostres drets, jo ja m'apanye amb lo meu i no vullc tampoc els beneficis que tú pugues tenir. Jo ja fa anys que tinc els sous (preus) congelats i no tinc horaris, vacances, pagues dobles, trienis, ni dies propis, però chapeau el que cadascú aconseguisca a la seua empresa. El demés són tot envejes cotxines.
El de les hores de la policia no puc explicar-ho evidentment perque no en sé més, però sé ben cert per molta gent de l'ajuntament de que és així, i ho demostra que quan es parla del tema, cap polític del govern ni la Cotorra ho desmenteixen, no se'n parla i prou.
No sé si els policies fan 8 hores o 80, crec que treballen setmana sí i setmana no, però tot això no té res a vore amb treballar les hores anuals que et toquen. No estigues tan mosca, perque això ho va negociar el PP i el Bloc estava mantenint-ho. Cal vore si ho seguirà fent (pot negociar amb els policies, a banda dels retalls) o no. Si vols saber-ho cert demanes cita a Jordi (o que ens responga la Cotorra).
I ja t'he dit, no tots som interesats, jo parle d'este tema i no perc ni guanye cap € ni privilegi, ni em disfresse de negre. Sols done opinió del govern del tripartit al qual vaig recolzar.
Que t'aprofiten a tú els teus "privilegis", jo no els tinc ni els vullc, anònim solidari.

Anònim ha dit...

No vols ser funcionari o no has pogut? Eixa és la qüestió.
Els drets a cobrar augment segons l'IPC, com qualsevol dret, estan regulats en la seua adquisició pel DRET (en majúscula, i crec saps que vull dir) i ací no hi havia el Dret que donara recolzament a eixe privilegi.
Sembla ser que no vols escoltar, jo més bé diria no t'interessa:
Hi ha una cosa que es diu conveni, que es negocia i es pacta, segons el DRET (i les lleis) i que després es porta en aquest cas de funcionaris a Delegació de Govern (crec) perque informe de la legalitat i el faça bo.
Això no s'ha fet: hi havia un pacte "sui generis" que no ha estat refrendat per l'organisme que corresponia i que fora d'acord amb el DRET. I per tant, no era un pacte-acord-conveni legal. Qualsevol jutge l'haguera declarat il·legal i això ho saben, pel que he comprovat amb converses amb el funcionariat municipal, tots els funcionaris.
Per tant no poden parlar en cap moment, no podem parlar mai de un dret adquirit ni consolidat, sino una actuació al marge de la llei que regula la funció i que fins ara ha estat consentida.
Repetisc: que diuen els informes al respecte? Que diu el Sr. Valenti en el seu informe o el secretari municipal? A mi, gent de dins de la casa m'han dit que hi ha sengles informes negatius, que això no es podia fer ni es devia haver aplicat.
Tu a favor de qui estàs? De les irregularitats o del govern que val tallar eixes situacions?
No m'ho digues: ja ho has dit: a favor de les irregularitats.
Jo pense que ho fas perquè en el fons només vols que pegar llenya al govern. Em diràs que no, però canta massa, fins i tot amb musica a la contra, de contrabaix potser.
I efectivament, em crec que recolzares el tripartit. Potser esperaves alguna cosa del tripartit i no te l'han donat o no has sabut esperar els esdeveniments dels temps.
I no crec que si hi ha alguna irregularitat siga un tema a resoldre per la Cotorra ni cosa de la Cotorra desmentri-ho, ni que ho faces tu ni jo. Hi ha uns sindicats, un secretari municipal que han d'informar, i denunciar la situació, encara que siga d'ofici.