L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 11 de març del 2023

Les obres de defensa del litoral no són competència ni responsabilitat de l'Ajuntament, són del Ministeri de Transició Ecològica que no actua

  

Per molt que es diga, per molt que es repetesca i es vulga confondre a la ciutadania, no hi ha cap Ajuntament a Espanya, i per tant tampoc el de Tavernes, que tinga cap responsabilitat ni tinga assignada cap competència sobre actuacions en el litoral i la costa, dins del Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT)

 

 

La vigent Llei de Costes ho deixa clar: La responsabilitat i les competències en qualsevol actuació que afecte la DPMT és del Ministeri de Transició Ecològica,  que habitualment les exerceix a través de la Demarcació de Costes. L'actuació de l'Ajuntament es limita a informar sobre els usos de temporada estival, sol·licituds, netejar la platja... com es veu a l'article 115 de la Llei de Costes vigent.   

Per dur a cap actuacions que defensen els edificis de primera línia de la nostra platja, cas de Camí Reial, ara mateix els propietaris han d’aconseguir el permís de la Demarcació de Costes, un organisme del Ministeri de Transició Ecològica del govern de Madrid. Està ben clar en la llei.

 

L'autorització d'obres de defensa o protecció no es competència ni la pot autoritzar l’Ajuntament, només el Ministeri i la Demarcació de Costes. Els permisos els han de sol·licitar els propietaris, però no a l’Ajuntament que no té cap competència, sinó com s’indica clarament en la vigent Llei de Costes al Ministeri de Transició Ecològica de Madrid a través de la Demarcació de Costes.

Ni esculls submarins ni paralització de la DPMT

El govern de Compromís, a través de l’àrea d’Obres i Urbanisme que dirigeix Josep Llàcer, ha demanat els darrers anys a la Demarcació de Costes la instal·lació d’esculls submarins per evitar que els temporals arrosseguen l’arena de les nostres platges. Mai s'ha atés aquesta petició. 

L'ultima la van far presencialment l'alcalde Sergi González i el regidor Josep Llàcer fa només unes setmanes en una reunió a Madrid, on el Ministeri de Transició Ecològica es va tancar en banda, no va ver cas de les peticions ni dels estudis dels catedràtics de la Universitat Politècnica de València (UPV), encomanats per l'Ajuntament i avalats per les Corts Valencianes com ací vam publicar.

Informe-estudi sobre les platges de Tavernes  

Resultat: el govern del PSOE de Madrid no vol esculls submarins per les platges de Tavernes ni tampoc va acceptar la paralització de la nova demarcació de la línia del Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT), que tant perjudica les propietats en primera línia, tant les privades com les municipals.

Així arreplegava "A punt" la notícia. 

 


 

Actuacions en 17 platges, sense Tavernes

A banda de tot això, el Ministeri de Transició Ecològica anunciava a principi del 2020 les actuacions futures en 17 punts del litoral valencià, uns llocs on executaria obres de “prioridad alta” per pal·liar el problema de les platges amb erosió. Levante-EMV va publicar el mapa de davall amb els 17 punts d’actuació, on no es troba Tavernes a pesar dels greus problemes que abans del 2020, ja patia la Goleta des d’anys enrere.