L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 31 de març del 2023

La duplicació de les vies del tren Cullera-Tavernes-Gandia: camí de 3 anys sense noticies

Juny 2021: Compromís reivindica a Tavernes millores en el tren
 
 
La duplicació de les vies del tren Cullera-Gandia és un dels problemes que tenim a Tavernes i que els governs de Madrid no solucionen. El desdoblament es va anunciar en juny del 2020, i portem 3 anys sense cap avanç. Es un dels assumptes que porta entre mans, de fa alguns anys el senador de Compromís, Carles Mulet, i pel qual, com ha fet en tantes ocasions amb les platges de Tavernes, són motiu de preguntes al Govern de l'estat.

El senador Carles Mulet, després de les respostes del govern del PSOE de Madrid, ha recordat que “inexplicablement” a hores d'ara el projecte de duplicació de les vies del tren entre Cullera i Gandia “encara segueix suspés a petició del mateix Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a poder esmenar uns documents que va requerir l’òrgan ambiental el juny de 2020 i els avanços administratius del qual es desconeixen". Tots els indicis apunten, com indicava el senador que s'esta encara avaluant ambientalment el tram Cullera-Gandía.
 

 
Carlet Mulet davant això, i d'un endarreriment que va camí de tres anys des de juny del 2020, ha expressat la seua preocupació i també pel gran incompliment del tram Gandia -Oliva-Dénia, on el govern del PSOE de Madrid està incomplint el mateix Pla de Rodalia de València del Ministeri de Transports.
 
Mulet afirma que “els valencians hem perdut un temps preciós amb el nou Govern en el qual hi havia moltes esperances després d’uns anys de PP, i esperàvem un millor tracte, més digne, però tan sols hem percebut indiferència i incomprensió en actuacions que, per a nosaltres, son clau. El govern actual ha d'explicar per què s’està privant al nostre territori d’una infraestructura així”
 
 
 

El tren de la Costa 

El senador ha reiterat que a més de l'avaluació ambiental del tram Cullera-Gandía, hi ha pendent el tren Gandía-Oliva-Dénia" En aquest darrer del denominat "Tren de la Costa" ha assenyalat que a les seues preguntes d'informació, la darrera resposta rebuda és del desembre de 2022 un ‘copi i enganxa" de la rebuda fa cinc anys. 
 
"Esperem que acabe amb l’emissió de la Declaració d’Impacte Ambiental que permetrà aprovar definitivament l’estudi informatiu i continuar amb les fases de projecte i construcció de l’alternativa finalment seleccionada” ha dit Mulet.
 
 
 
Igualment, en un acte al mercat d’Oliva, que va estar el senador va reclamar que "el projecte no caiga en l’oblit i que el globus sonda, com el d’un tramvia promogut per l’administració valenciana, ens distraga de l’objectiu prioritari, que és el de tornar a tindre tren a les nostres comarques, el que seria tot un revulsiu per l’economia de la zona i els usuaris, orientada cap a l’exportació i receptora de turisme en molts dels municipis pels que discorre”.