L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 13 de març del 2023

Previsió de l'oratge per a la setmana fallera: no es preveu pluja al llarg de la setmana.


Tenim uns dies de calor inusual provocada pel vent de ponent que bufa de fa dies i amb temperatures que han arribat a superar els 30 graus. I entrem en la setmana fallera, amb canvis segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que anuncia descens de temperatures, però no hi ha previsió de pluges.

Aemet pronostica que el termòmetre baixarà els pròxims dies encara que hui dilluns s'esperen  valors molt alts, fins i tot superant els 30 graus pel ponent.

Dimarts, 14 de març. En la vespra de la plantà, el temps canvia, comença la baixada encara que continuaren les temperatures elevades, que poden arribar als 25 °C en algun punt.

Dimecres, 15 de març: seguirà el descens encara que les temperatures màximes seran un poc superiors als 18/19 graus normals per aquest dia. S'espera que el vent de ponent cesse i apareguen les brises i per tant “el temps de falles”: temperatures mes altes al matí i més fresc a la vesprada, per l'entrada de brises marines.

Dijous 16 de març: tindrem temperatures en descens per a arribar als valors normals de la època. El pronòstic d'Aemet espera sobre 20 graus de màxima, i les mínimes continuaran baixant i se situaren per davall dels valors normals, entorn de 8º-9 °C.

Divendres 17 de març: les temperatures seguiran en descens fins a quedar la màxima algun grau per davall de la mitjana habitual: la previsió és 18 graus. Les temperatures mínimes començaran a recuperar-se i pujaran fins als 11 °C.

Dissabte 18 de març: un dia de previsions distintes: Aemet preveu les temperatures més baixes de totes les festes, sobre els 16 graus (la mitjana habitual del dia és de 19 °C). Mínimes en ascens, al voltant dels 12 graus, i per tant poca variació tèrmica. Però com veieu en la imatge superior, Meteored dóna més altes les temperatures i possible pluja, sense massa importància. Mullar els carrers.

Diumenge 19 de març: dia de Sant Josep i Nit de la Cremà amb pujada del termòmetre i recuperació lleuger de les les temperatures màximes, sobre els 19 °C. Les mínimes continuaran pujant fins als 12 graus, sense sensació de fred durant la Nit del Foc.