L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 3 de març del 2023

La Cursa de la Dona bat un nou record: 620 dones de totes les edats hi han participat

L'eixida de la cursa

La Cursa de la Dona, la més veterana i per tant pionera de les que se celebren a la Safor-Valldigna, ha reunit un total de 620 persones inscrites, dones de totes les edats, per commemorar un any més el "Dia Internacional de la Dona" en el que ha estat el primer acte dels molts que té programats l'Ajuntament.  





Imatges de la Plaça Major

Tot i que la vesprada era un poquet fresqueta, no ha estat cap problema perquè les dones participaren amb gran content i molta animació la que per ara és la cursa més multitudinària, i hem vist moltes dones que han fet el recorregut acompanyades dels fills o filles menuts, i fins i tot alguns nets, encara que el recorregut fora amb el carro del menut. 

 


 


 

Prèviament a la cursa, hi ha hagut el moment del calfament de les participants a ritme musical i amb el convenciment per part de totes les participants que cal realitzar-lo per evitar possibles lesions. Tot això amb una plaça Major plena de gom a gom, com podeu observar a les imatges.


 

La regidora d'Igualtat i Dona, Noe Alberola, de Compromís, ha dirigit unes paraules   a les dones per posar en valor el que representa el "Dia de la Dona", una jornada amb la decidida i ferma voluntat de fer visible la problemàtica i reivindicar una societat justa i igualitària, sense "bretxes" salarial ni elements discriminadors per raó de sexe.  Igualment s'ha recordat que el "Dorsal Zero" enguany és a favor d'ASAEM, una associació que col·labora amb la regidoria de Serveis Socials, que dirigeix la mateixa Noe Alberola i que atén persones de Tavernes en qüestions de salud mental. 

 



El tall de la cinta

La tallada protocol·lària de la cinta ha donat pas a una cursa no competitiva, amb una distància de 1 km. i de 3 km, segons la modalitat a la qual la dona s’hi apuntava, per un circuit urbà pels carrers de Tavernes i on, com tots els anys passa,  la gent jove que hi participava ha tardat poc de temps en recórrer el circuit urbà i arribar a la Plaça Major on també hi havia l'arribada, una plaça ben animada en tot moment pels ritmes de la  batucada "Vall Tu-Kà".

 

 

 
L'Ajuntament ha obsequiat amb un detall commemoratiu,  una malla de taronges "Tono" i obsequis sanitaris de la Farmàcia Vidal.  La cursa ha comptat amb la col·laboració del Club Atletisme la Valldigna,  Protecció Civil i Creu Roja i els empleats de la brigada i d'esports.