L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 19 de març del 2023

Compromís al PSOE: criticar el govern municipal és propi de l'oposició. Si s'identifiqueu més amb l'oposició, ja coneixeu el camí a seguir.

 

 

Compromís lamenta en un comunicat les critiques vessades des del PSOE a Compromís i al govern municipal (del qual els socialistes en formen part) i assegura que eixes actuacions “són pròpies de l’oposició, no d’un partit en el govern. Si estan més còmodes i més identificats amb el treball d’oposició, no cal que els diguem quin camí han de seguir”. El comunicat  respon  les manifestacions del PSOE de Tavernes en contra del govern municipal (del qual en forma part) en una televisió comarcal i que han difós en vídeo per les xarxes.

Compromís acusa al PSOE de no ser lleial amb els acords presos i de “rebutjar i ridiculitzar el treball científic i tècnic encomanat  a dos catedràtics doctors especialistes de la Universitat Politècnica de València” per estudiar els  problemes de les nostres platges, agreujats per la falta total de solucions i mesures del govern de Madrid. “No comprenem com es pot menystenir l’estudi, avalat per la universitat, i finançat de fons municipals i menys encara com un partit del govern municipal desprestigia les actuacions del propi govern al qual pertany”.

El Ministeri té els estudis previs del projecte fets de fa anys, molts anys. ¿Per què ni el govern del PP ni el del PSOE han posat en marxa els mecanismes per a dur-los endavant? 

 

Compromís  assegura defensa Tavernes i per això està en contra de la nova delimitació del Domini Públic Marítim i Terrestre i de les expropiacions forçades que es derivaran de la iniciativa del Ministeri de Madrid. Compromís ratifica el seu posicionament en contra i afirma que “la solució a la regressió de la costa vallera mai no pot ser el canvi de la fita del Domini Públic com vol el Ministeri”. El comunicat remarca que Tavernes no deu assumir el dany de la mala gestió i planificació de la costa i l’ampliació de ports  impulsada pels governs de Madrid i que ha causat tant de perjudici, entre altres, a les platges de Tavernes. 

 

Delimitació Domini Públic Marítim Terrestre de la platja de la Goleta

 

El comunicat recorda també que el govern del PSOE de Madrid ja ha encomanat a Tragsatec la licitació del contracte per determinar les propietats de la Goleta incloses en el Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT), un perjudici greu per a Tavernes perquè així deixaran de ser propietats privades o municipals moltes de la primera línia.

Així, Compromís afirma que com a partit estrictament valencià el seu únic objectiu és la defensa del poble i dels interessos vallers, i per tant assegura que, al contrari que fan altres partits  “Compromís no defensarà mai els interessos de Madrid, de Gandia o de Cullera en contra de Tavernes” en una clara referencia als espigons de Cullera i al port de Gandia que tant de danys han fet i fan a les platges de Tavernes i les del sud de la Safor.

Espigó del Xúquer: al nord es forma un gran arenal, al sud les platges com la Goleta i Tavernes desapareixen

 

El comunicat de Compromís denuncia el nul interès del govern actual de P. Sánchez, demostrat en l’endarreriment del projecte de regeneració de la Goleta, tot i que està qualificat de prioritari pels organismes de l'estat.  “Portem tres anys esperant que es faça públic el projecte i sense tindre notícies. Igual estan esperant a la campanya electoral per tal d’usar la resolució d’un greu problema de Tavernes per aconseguir rèdit electoral al seu partit”.

Compromís afirma igualment que no entrarà en disputes estèrils amb els partits que només són l’altaveu de la veu de l’amo de Madrid i deixen de costat la defensa dels interessos de Tavernes quan així els ho manen i assegura que “ho estem veient aquestes darreres setmanes” en els problemes de la platja.