L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 9 de març del 2023

L'Ajuntament licita un contracte de servei veterinari per al control de gats ferals i abandonats

 

 

L’Ajuntament de Tavernes ha licitat la contractació de serveis veterinaris per a la gestió i control mitjançant el mètode CER de les colònies de gats ferals i les seues necessitats bàsiques. El preu de la licitació és de 16.940 euros a l’any, i el contracte pot durar prorrogat fins a 4 anys màxim.

L’aplicació del CER estarà a càrrec d’un veterinari col·legiat que efectuarà les esterilitzacions que calen per a dur un control de la colònia, a més de conèixer les necessitats sanitàries, higièniques i alimentàries per evitar zoonosis provocades per determinades malalties.

L’ajuntament indica en la licitació que l'abandó de gats i la seua multiplicació ha afavorit la proliferació de colònies felines, i per tant són necessaris plans d'actuació immediats per evitar malalties infecto-contagioses amb altres animals i les persones.

 

El mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn al seu lloc d'origen)  es considera l'únic mètode ètic i efectiu per al control poblacional i millora les dures condicions de supervivència a les quals es veuen exposats els gats de carrer. L'aplicació comporta el control de les colònies felines, vigilar la salut dels integrants, aportar-los recer, protecció i cures veterinàries, alimentant-los de manera responsable i saludable i com no, controlar la reproducció i evitar el naixement incontrolat de cadells abocats a un alt índex de mortalitat.  A més, s’eviten problemes associats a la sobrepoblació, amb les miccions, lluites pel territori i transmissió de malalties entre els mateixos gats.