L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 10 de març del 2023

OPINIÓ: Un vídeo que no millora la unitat d'acció davant la causa real de la perdua d'arena

 

 

He vist un vídeo que de forma insatisfactòria parla de ciència quan és pura política, ja que de manera intencionada posiciona el litoral de la Valldigna, o siga de Tavernes, i la seua actuació en funció de possibles efectes a la zona meridional de la Safor. (És pura qüestió econòmica, com hem vist a la zona de la Costa del Sol. I el lobby estatal no te ganes d'invertir. Com el corredor o via Mediterrània, ara Atlàntica).

Aquesta proposta del vídeo no condueix a la millora de la unitat d'acció respecte a la causa real que provoca la pèrdua d'arena a la platja de Tavernes que, com diuen els científics de la Universitat Politècnica de València, és l'espigó de l'eixida del Xúquer, ni al desànim que tot continue igual.

 A l'estudi del territori de la Valldigna publicat al 2012 no apareixia per a res la preocupació del litoral, sí l'estat de l'aigua, quan era ja palés des de les actuacions estatals del 1988 a la platja del Brosquil.

Estem per defensar Tavernes, front als que es beneficien d'actuacions legals però sense atendre els danys col.laterals al territori. (Com passarà al Port de València i el Saler a futur).

 Fer responsable al govern municipal de Compromís és desconèixer l'estrategia territorial de la Comunitat Valenciana (ETCV), com a mínim.

Som europeus i amb l'adopció de l'Estratègia Territorial Europea demanem "les polítiques de desenvolupament territorial que pretenen aconseguir un desenvolupament equilibrat i sostenible del territori europeu" i continua en la Comunitat Valenciana, el nostre País "procurant la cohesió social i econòmica, la conservació del recursos naturals i del patrimoni cultural, i la competivitat més equilibrada del seu territori".

 

Jaume Talens