L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 26 de març del 2023

Nova rodona del Camí Reial: a poc a poc avança i en uns mesos vorem l'acabament d'una obra esperada durant vora 40 anys.

 

Vore com a finals de març, avancen les obres de la  rotonda d'enllaç entre el Camí Reial (comarcal CV-605) i el Camí de la Ratlla és un motiu de satisfacció i més quan s'espera que siga una completa realitat i estiga completament operativa durant el pròxim estiu. Les fotografies de l'estat actual de les obres deixen vore els inicis i obres de la rotonda així com  alguna part del traçat de les vies de la nova entrada al Camí de la Ratlla. 

 

 

 
 
La posada en marxa de la rotonda és qüestió de mesos, i el merit d'haver aconseguit l'obra que se l'emporte qui se'l mereix, que anys i anys de gestió ha costat. La nova rotonda d'entrada a la platja nord, millora la seguretat vial, és el fruit de molts anys de gestions on entre el 2011 i el 2015 no van faltar esperes, reivindicacions no ateses i deixar de banda a Tavernes. En aquella legislatura, el govern de Compromís encapçalat per l'alcalde Jordi Joan i el regidor d'Obres, Josep llàcer, feren moltes gestions davant una Diputació, governada pel PP, que en els 4 anys d'aquella legislatura mai no va fer cas de les demandes de Tavernes.
 
 


A partir del 2015, tot va canviar amb un govern en la Diputació a PSOE i Compromís, i essent un diputat de Compromís el responsable de les carreteres. Va ser així com es va donar empenta al projecte, es van iniciar els tràmits  administratius i el que és més important, es va declarar la utilitat utilitat pública i es va acceptar la demanda de Tavernes: no un encreuament amb T com l'actual, sino un encreuament en rotonda que assegura i facilita una millor seguretat en el trànsit. I així s'esta executant.

Han estat cinc anys entre aprovar l'estudi i la redacció del projecte, els informes mediambientals, l'expedient de les expropiacions de la rotonda i després,  licitar el projecte, adjudicar les obres i aconseguir l'ocupació de terrenys que calen per iniciar les obres.  I amb això, unes obres pendents des del 1980, quan la urbanització del sector nord de la platja de la Goleta, ja potser realitat en un parell de mesos.

 

 

 
La nova rotonda millora la seguretat vial

La nova glorieta, amb una inversió pròxima als 573.000 euros per part de l’àrea d’Infraestructures de la Diputació de València, millorarà notablement la visibilitat i la seguretat viària de l’accés a la platja de la Goleta. 
 
La rotonda tindrà 30 metres de radi exterior i es contempla l'ampliació de la plataforma actual dels ramals d'accés de la CV-605, amb vorals de mig metre i bermes de 0,75 metres. Els accessos directes a propietats i camins agrícoles des del Camí Reial disposaran de nous ramals per a reduir la perillositat, s’eliminaran els girs a l'esquerra, es reforçarà la protecció dels accessos directes i s’evitaran els enlluernaments de l’encreuament actual en T.