L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 8 de març del 2023

Tavernes commemora el 8M amb accions reivindicatives i de consciencició organitzades per la regidoria d'Igualtat i Dona



Tavernes commemora el 8M Dia Internacional de la Dona amb diferents accions reivindicatives i de conscienciació, organitzades des de la regidoria d'Igualtat i Dona que presideix la regidora de Compromís, Noe Alberola.
 
Els actes organitzats estan tenint una molt bona acceptació, com ja es va vore en la Cursa de la Dona que enguany amb 620 inscrites ha batut el seu record de participació. Aquesta implicació de les dones ha estat lloada per la regidora Noe Alberola, que ha manifestat "estar orgullosa  en vore com a Tavernes l'associacionisme es transforma, amb un paper cada dia més important, i són les dones les que entren a dirigir clubs i associacions. Les dones tenim capacitat, aptitud, ho sabem fer, ho podem fer".
 
La regidoria de Compromís ha remarcat que cada dia més la societat vallera reconeix el paper de la dona en la societat i s'implica més en el reconeixement de la igualtat real d'homes i dones.
 

Dins dels actes ja realitzats cal esmentar el que protagonitzaren ahir les escriptores Gemma Pascual i Núria Cadenes on el tema central va ser Joan Fuster en una tertúlia molt animada que duia com a títol "Fuster en veu de Dona".
 
 
Avui pel matí en la Casa de la Cultura ha tingut lloc una activitat educativa ‘Vull ser… allò que somie ser’, on cinc dones, que treballen en sectors tradicionalment ocupats per homes, i un home, que a l'inrevés treballa en un àmbit feminitzat, han explicat la seua experiència, la necessitat d'aconseguir la igualtat real i la capacitat que tenen les dones per tal d'arribar al lloc de treball que desitgen.
 
Aquesta  vesprada, les activitats de conscienciació s'han traslladat al pati del Braç Treballador amb la jornada de portes obertes i visita guiada per l'artista Toni Espinar als murals reivindicatius i feministes, l'entrega de premis del concurs dibuixant per la Igualtat i la lectura del manifest reivindicatiu a càrrec de la magistrada Pilar Gil.