L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 16 de març del 2023

Els fets ho demostren: No podem esperar que Madrid (ni PP ni PSOE) canvien la llei de Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT)

L'alcalde i el regidor d'urbanisme exigiren la paralització de la DPMT a Madrid
 

Els posicionaments polítics oscil·len, com un pèndul, d’un costat a l’altre, d’afirmar a negar, de recolzar a rebutjar. Ho veiem ara i ben clar en la nova delimitació del Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT) impulsada pel PSOE de Madrid. Però no es pot oblidar que a l’any 2000 la va impulsar el govern del PP de José María Aznar.  La postura del partits canvia, allò que no canvia és que el perjudicat per Madrid sempre és Tavernes.

Fins i tot ara, veiem com la portaveu del PP li preguntava en "Las Provincias" a Compromís si era conscient que el Ministeri li prenia el pèl i què Compromís donava l’esquena al poble en la problema DPMT. Al seu torn el PSOE ha acusat Compromís de crear un ambient de por en el poble perquè s'ha atrevit a denunciar i a demanar la paralització d'una DPTM què perjudica les propietats de primera línia. Ja veieu: els grans partits de majories en el Congrés, mirant un altre costat i culpant al minoritari de la DPMT. 
 
 
La nova delimitació afectarà la primera línia de la Goleta
 

La gent és llesta. Sap qui defensa, qui ha defensat i qui defensarà sempre Tavernes, i sap que no seran els partits de Madrid, sinó Compromís d'estricta obediència als valencians i valencianes, al nostre poble. 

La portaveu ha dit en LP que ells, el PP, porten anys defensant la platja. Això no s'ho creu ni ella: com ja hem dit altres vegades, el PP de Tavernes fins a l’any 2019 no va moure mai un dit en defensa de la platja ni dels interessos de Tavernes. I tenim les actes de plens municipals i tota l'hemeroteca de diaris i publicacions. 

El PP de Tavernes... callaren fins al 2019 perquè a Madrid governava M. Rajoy. Callaven en els problemes de la platja, callaven quan Rajoy va eliminar el projecte del riu Vaca, callaven quan Rajoy va impedir electrificar el Golfo i callaven quan la Generalitat del PP va anul·lar la construcció de la depuradora nova, tot i que el conveni estava signat.

 

Tot el que banyen les ones podrà ser declarat domini public i per tant propietat de l'estat

 

Però tornem a la delimitació DPMT... la del 2023 perjudica tant com la del 2000 del govern d’Aznar. Aleshores el PP de Tavernes callava i assentia, no els preocupava ni els importava el nostre turisme, ni la nostra economia ni la nostra manera de ser. Aleshores no i ara sí?.  

No esperem cap canvi: quan han pogut ni el PP ni el PSOE ha fet res on pertoca, el Congrés de Diputats. Tenim un problema amb les lleis de Costes i no són lleis fetes per Compromís, són lleis del PP i del PSOE. Les recordem: 

- Llei de Costes del 22/1988 del govern de Felipe González (PSOE)
- Llei 2/2013 del govern de M. Rajoy (PP)
- Reial Decret  876/2014  del Reglament General de Costes vigent de M. Rajoy (PP)
- Reial Decret 668/2022 del govern Sánchez (PSOE). 

A Madrid són els partits majoritaris, qui tenen el govern, i són qui poden canviar-les. I no ho faran.