L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 23 de març del 2023

Tavernes, a través de la regidoria d'Agricultura, participa en la "I Fira Mediterrània d'Agricultura i Producció Ecològica Terra-Eco"


El regidor d'Agricultura, Emili Enguix, de Compromís, ha participat en la "I Fira Mediterrània d'Agricultura i Producció Ecològica-Terra Eco" que se celebra des d'ahir a "Fira Valencia" i que tindrà la clausura el dia d'avui.

 

Emili Enguix i Vicente Faro,  president del Consell d'Agricultura Ecològica (CAECV)

 

El regidor Emili Enguix ha informat que la primera edició de "Terra Eco, Fira Mediterrània de l'Agricultura i Producció Ecològica, "ha reunit un total de 67 marques certificades, principalment del País Valencià, però també de Múrcia, Barcelona, Terol, en un certamen de caràcter professional que vol impulsar i potenciar el sector agrari ecològic, i que compta amb la presència d'empreses líders en innovació i tecnologia, amb solucions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient".

 

 El regidor de Compromís ha remarcat que precisament l'impuls de l'agricultura ecològica és un dels objectius que vol plantejar l'Ajuntament des de la regidoria que presideix i en aquesta primera jornada "ja hem estat compartint idees amb gent que aposta per l'agricultura ecològica. Cada dia hi ha més agricultors que veuen ací un futur per al sector, i fins i tot hem coincidit amb empresaris locals". 

 

De fet un dels punts programàtics que es van donar a conèixer a principi de mes en la presentació de la candidatura de Compromís és la potenciació de l'agricultura ecològica pel nul impacte ambiental.

Emili Enguix ha compartit idees amb Vicente Faro,  president del Consell d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valencia (CAECV), una persona gran coneixedora del món agrari i la seua diversitat, del qual ha rebut una explicació sobre el que representa "Intereco", que agrupa les entitats públiques de control, promoció i certificació dels productes  d'Agricultura Ecològica 

 


Primer Hackathon Agrotech de Terra Eco 

En aquesta primera fira ecològica s'ha celebrat el primer "Hackathon", un projecte organitzat per la Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica, el CAECV i Fira València, engegat per Onklub i L’Horteta de Greta.

Ací el regidor de Compromís ha pogut parlar amb David Bosch,impulsor i coopartícep d'aquest programa que busca talents joves per poder realitzar un relleu generacional. De fet hi ha prevista la participació en aquests dos dies d'entre 200 i 300 joves de l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, EFA la Malvesia de Llombai i diverses universitats (fotografia anterior). 

 

"Es pretén que les solucions en la futura agricultura compten amb implicació dels jóvens, els quals usen usen eines informàtiques per innovar  i per a atendre els reptes associats a l'agroalimentació i l'agricultura ecològica amb tecnologia digital. El sector no pot quedar endarrerit i s'ha de fer pas en un mercat competitiu. Hem d'eixir del conformisme i avançar en noves idees i projectes de futur" ha remarcat Emili Enguix.

.