L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 1 de març del 2023

INFORME (PART 2a): Un polígon per a noves empreses i nous llocs de treball per a Tavernes

 
Ací va començar tot: Jordi Joan, Perfecto Benavent i Josep Llàcer reunits amb la directora general d'Indústria i Energia de la Generalitat, Júlia Company, per  explicar-li la necessitat de Tavernes de disposar del Polígon el Golfo
 

Tavernes està d’enhorabona! Els esforços realitzats en els últims anys pel govern municipal de Compromís per aconseguir l’electrificació del Polígon del Golfo (al costat de l’estació) han donat el seu fruit. Les obres estan acabades amb la qual cosa la instal·lació de noves empreses és una realitat.

Ho vam explicar en 1a part d'aquest informe: l’electrificació del Polígon el Golfo era un dels temes irresolts per l'anterior govern del PP. I per això, les obres del polígon, legalmente no es podien considerar com a acabades perquè no disposava de subministrament elèctric. I per tant, l’Ajuntament no havia recepcionat el polígon i, fins ara no s’hi podien instal·lar empreses perquè -repetim- legalment el polígon no està acabat.

Tot un cúmul de despropòsits del PP a principi de l'execució, sense electrificació i amb el govern d'Espanya de M.Rajoy (PP) al davant en eliminar la subestació del Golfo del Pla Elèctric Nacional del 2010-2015 on estava prevista. I si no vols caldo... dues tasses!!! després ho va tornar a impedir en el pla del 2015-2020. 

 

Plenari octubre 2021. El PP no sabia que s'estava instal·lant la línia, ho confonia tot

Calien alternatives, i el govern de Compromís vas poder buscar-les amb el canvi de govern a la Generalitat, a partir del 2015, i era un tema important perquè dotar d'electricitat el polígon industrial implicava obrir les portes a més empreses i a la creació de nous llocs de treball, sense oblidar poder dur l'electricitat al Sector 6 de la platja.

El  regidor de Compromís, Josep Llacer, persona que amb l'ex-alcalde Jordi Joan va iniciar les gestions per solucionar el problema, i ha estat des del 2015 en totes les gestions, ens ha explicat la problemàtica existent al principi del govern de Compromís. Uns problemes solucionats després del 2015 amb una acord consensuat amb Iberdrola i la Conselleria d'Indústria: els estudis i gestions amb els dos organismes indicats propiciaren la creació d'una línia nova de mitjana tensió (20kv) com a solució factible. 

 

 

La línia ha representat una inversió de 300.000 euros per a un total de 6 km i va ser declarada d'utilitat pública. Va des de la subestació elèctrica Valldigna, en el camí del Pla, fins al Polígon del Golfo i transcorres en molts trams enterrada per les partides del Pla, Mançanet, Tol·lo, l’Abelló, Tremuja i el Golfo. 

I no ha resultat una gestió fàcil perquè els tràmits administratius han estat complexes i complicats. El projecte ha suposat 4 exposicions públiques, tant dels tràmits d’impacte ambiental com dels tràmits d’aprovació, publicats al tauler d’anuncis, la web municipal i notificat als propietaris, així com els informes sectorials, autorització de carreteres per passar davall de l'autopista i la nacional, expropiacions i al·legacions. O siga vora 6 anys per tindre el projecte completament autoritzat i iniciar la construcció de la línia. Em resum: un altre problema heretat de governs anteriors del PP solucionat.

Com ens ha afirmat l'actual candidat a l'alcaldia de Tavernes per Compromís, Josep Llácer, "ara es tanca el procés d’urbanització del sector industrial del Golfo, després de 20 anys i moltes gestions. La dotació de llum elèctrica al polígon, permetrà a l’Ajuntament concedir noves llicències perquè s'instal·len noves empreses que generaran més ocupació a Tavernes i a més, podrem dotar d'electricitat el sector 6 de la platja”.
 

 

El subministrament d'electricitat sense dificultats al polígon "El Golfo" facilitarà l'ampliació d'instal·lacions ara ja existents, cas d'ALPESA, però sobre tot la instal·lació de noves empreses i la creació de treball. El cas més significatiu és, per exemple, el de l'empresa “Clau Dénia SA”, propietària de les botigues ALE-HOP, que va adquirir fa una anys tres parcel·les,  amb un total de més de 47.000 m2, com a centre logístic de l'empresa. 

I no es pot oblidar que el projecte alimentarà d'electricitat el Sector 6 "La Torre" de la platja, un procés urbanitzador on l'agent és el mateix Ajuntament, però que va haver de paralitzar el procés fins que no estigués solucionat l'electrificació del polígon.

Més informació: Part 1a de l'informe