L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 31 de març del 2023

Tavernes enforteix en la visita a Penne (Itàlia) les polítiques municipals contra el canvi climàtic


L’Ajuntament de Tavernes i el consistori de Penne, municipi italià situat en la regió de Pescara, continuen el projecte d’intercanvi europeu Peer Learning a través del Pacte dels Alcaldes pel Clima i la Energia. Els dos municipis treballen conjuntament per a implantar polítiques municipals que mitiguen els efectes negatius del canvi climàtic mitjançant la prevenció d’incendis forestals o la reducció del risc d’inundabilitat.

El regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Josep Llàcer, encapçala la delegació de Tavernes, acompanyat de tècnics municipals, i ha destacat que “es tracta d'un projecte molt interessant on Tavernes es posiciona com a municipi de referència en l'aplicació de polítiques alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la UE i aquest encontre ens servirà per a treballar un possible projecte conjunt per sol·licitar fons europeus en un futur”.
 
  
 
 
El grup valler va ser rebut ahir per l’alcalde de Penne, Gilberto Petrucci, i la corporació municipal, abans de començar amb les visites de camp a zones de risc geomorfològic i hidrològic prop del llac de Penne. 
 
 


El primer dia de l’estància d’intercanvi va servir per a analitzar en detall el sistema de càmeres que el municipi italià té instal·lat en els paratges naturals de tot el terme, fins i tot al centre del llac, i l'ús del dron per a la diagnosi i planificació territorial. La delegació vallera també va visitar el centre d'acollida de refugiats i el centre d'educació ambiental on, a banda de l'activitat turística amb l’alberg, també es desenvolupa un taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional. 
 
 
 


Entre les visites més destacades, la delegació vallera ha comprovat de primera mà la solució adoptada amb èxit contra la regressió en la platja de Pescara mitjançant esculls marins en paral·lel a la costa, una solució molt similar al projecte pilot que ha proposat l’Ajuntament de Tavernes amb el suport dels catedràtics de la Universitat Politècnica de València (UPV) per tal que el Ministeri de Transició Ecològica l’execute com a solució definitiva al litoral valler. 
 


Des del passat mes d'octubre, els governs locals i els tècnics municipals han estat treballant amb diverses reunions on-line per intercanviar informació i preparar les visites que es van realitzar el passat novembre a Tavernes i aquesta setmana es duen a terme a Penne, amb la finalitat de continuar identificant i debatent problemes semblants que afecten als dos municipis per a proposar solucions conjuntes.

L'Ajuntament de Tavernes va gestionar l'obtenció d'una subvenció de la Unió Europea, amb els fons de la qual cobreix íntegrament les necessitats del programa d’intercanvi europeu Peer Learning. El programa continuarà després de la visita amb treball on-line i de síntesi de totes les qüestions plantejades fins al mes de maig, quan s’elaborarà el document definitiu de conclusions i les memòries dels projectes.