L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 11 de març del 2023

Ens podeu ajudar? Busquem els familiars d'un exiliat valler a Mèxic


Estem buscant els familiars d'un exiliat de Tavernes, nascut el 1907, de professió cantant i que l'any 1939 va embarcar en un vaixell francés, "El México", amb 32 anys cap a Mèxic, on arriba fadrí. El seu nom es Francisco Talens Martínez.       

El grup de recerca disposa del full de l'arribada a Mèxic, gràcies a José Luís Morro, investigador de Sogorb, i a la partida de naixement a Tavernes del 30 de Gener del 1907, aconseguida gràcies a la Cronista Oficial, Encarna Sansaloni.

 La partida de naixement conté els noms dels pares, que no sabien signar, i que vivien al carrer Calvari, i els testimonis que signen l'acta. Era cantant i sembla ser que va continuar cantant al nou país d'acollida, on s'està demanant informació

 Ara només cal esperar que alguna persona de Tavernes o relacionada amb l'exili americà puga donar notícies. Gracies de bestreta. I gràcies també en especial a Encarna i José Luís.

 Remés