L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

divendres, 4 de juny del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Desconeixement i desinformació en propostes de la portaveu del PP a la Generalitat i que no són competència seua

 

Moltes vegades hem dit que la portaveu del PP demostra, en manifestacions i en prou plenaris,  desconeixement dels processos administratius, de les gestions, de les lleis que regeixen la vida municipal... No ho hem dit nosaltres només, sinó que en molts plenaris també se li ha recordat eixe desconeixement i, sobre tot quan s'acompanya de falta d'informació sobre molts temes municipals per no preguntar als tècnics.

Això també ha cridat l'atenció de la premsa, i el diari Levante-EMV ho recorda i ho deixa palés en un titular: "la portavoz del PP de Tavernes aprovecha la ocasion con propuestas - als Pressupostos Participatius  de la Generalitat- que ni siquiera competen a la Generalitat". O siga, com que no coneix, no sap, i no s'informa, li presenta a la Generalitat propostes inviables i inservibles. Ara si busca la propaganda en el seu facebook, tergiversant les coses,  i no informar....

Unes propostes sobre les quals el diari remarca que, moltes de les que demana, ni el seu propi partit no les va desenvolupar mai, i afegim nosaltres ni les va iniciar  mai tampoc. El diari afig que tampoc el govern actual, però ací cal deixar ben clar que les anomenades pel diari en l'articles estan totes engegades i en vies de resolució.

Així, el govern de Compromís ha complit en el cas IES Jaume II el Just: fa més d'un any que la memòria valorada està en la Generalitat i aprovada. Cal només la cessió de Competències i aprovar el pressupost i això ho ha de fer la Generalitat. Potser ha faltat pressió mediàtica per a avançar, però a Tavernes no hi ha mitjans de comunicació forts, com a altres localitats.

En el cas de la CV-50, fa poc es va comunicar en el ple la decisió de Carreteres de la Generalitat sobre el traçat definitiu, un avanç que es deu a les gestions del govern de Compromís, en especial en la passada legislatura, quan ja era segur que no hi havia projecte del riu Vaca, eliminat pel govern de Rajoy, tot i que calien els terrenys per fer passar la ronda.  Però ella no s'assabenta i demana coses que estan ja en fase de redacció projecte final i execució, tot i que serà cosa d'uns anys pels temps dels processos administratius .

 

El projecte de la depuradora (groc) i les connexions als nuclis urbans   
 

Quan a la depuradora, la portaveu del PP demana "la construcción de la depuradora de aguas residuales de la playa". De nou no s'assabenta: no és una depuradora per a la platja, sinó per a tots els nuclis urbans vallers.  La portaveu del PP amaga - saber-ho, ho sap-  que Tavernes no té encara depuradora perquè la Generalitat va eliminar la que havia d'executar, per conveni firmat en el 2007, i valorada en 37 milions. Quan Compromís va arribar al govern de Tavernes, al poc de temps la Generalitat sense cap més explicació va anunciar que renunciava a la construcció. Amb el PP ni depuradora, ni projecte del Vaca ni subestació del Golfo. Només una línia MAT.
 
Compromís va haver de gestionar amb la Generalitat del Botànic (2015) una nova depuradora. En aquests anys ha contractat, redactat i aprovat els projectes bàsics i els d'execució, que han estat supervisats favorablement per la Generalitat. I també s'ha contractat i redactat el «Pla Especial Depuradora» que ha estat lliurat a la Generalitat perquè l'aprove definitivament. Aquest pla especial és un document urbanístic i permetrà expropiar els terrenys on es construirà la depuradora, en la partida del Tancat.
 
Si després de 6 anys de regidora i 5 de ser portaveu, no s'ha assabentat de com està el projecte de l'IES Jaume II el Just, la nova depuradora i la ronda de la CV-50... Sense comentaris. Millor que se'n vaja a casa.

Sobre el cementeri municipal, a més de no ser competència de la Generalitat, fa només uns dies ací vam explicar que la tàctica és desinformar a la ciutadania en un tema tan sensible com els nostres difunts i el Cementeri Municipal. 

No cal repetir de nou. Només cal que punxeu l'enllaç i ho torneu a llegir. Més clar aigua.

 

 

 

Sobre la piscina... què us podem dir? És clar que no és competència de la Generalitat, però... si ella no s'assabenta!!  Tothom sap, menys la portaveu del PP, que a l'octubre del 2018 el jutge va fallar que Tavernes en podia accedir a la propietat. La piscina no era de Tavernes per la concessió de 40 anys que el PP va donar a una empresa. 

També tothom sap que aleshores es va iniciar el procés de liquidació, o siga valorar el que hi ha fet i pagar-li a l'empresa concessionària. En gener del 2020 el ple va aprovar la liquidació final i ja, en plena pandèmia, es va adjudicar la redacció del projecte d'acabament de les obres. Fa uns plens el govern municipal informava que estava acabat. Entrem en fase de licitació i adjudicació de les obres d'acabament. 

Si en voleu més d'informació, cliqueu aquest enllaç.