L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 8 de juny del 2021

Estàs vacunat de Covid-19? Ja tens el Certificat Covid de la Unió Europea? T'expliquem com obtindre'l


El País Valencià  expedeix des d'ahir dilluns el certificat COVID Digital de la UE en les seues tres variants. El certificat és una proposta de la Unió Europea per a facilitar de manera segura la lliure circulació dels ciutadans a la UE durant la pandèmia de COVID-19 a més de funcionar com un “fast track” o circuit ràpid en els tràmits d'entrada i eixida entre els països de la Unió Europea. 

Els certificats són gratuïts en versió electrònica o en paper, sota petició del ciutadà amb la seua targeta SIP. Podrà sol·licitar-ho a partir del portal de coronavirus, l'App GVA+ Salut o el portal del pacient. A més, es pot obtindre a través de la sol·licitud de cita en el  seu centre de salut.

 http://coronavirus.san.gva.es/es/certificado-digital-ue

 

Tipus de certificat Covid-19


Hi ha tres tipus de certificat dels quals l'acreditació QR es recull de manera digital i contindrà la informació essencial i la signatura digital que li atorga validesa.

Certificat COVID Digital de vacunació: acredita que la persona ha rebut una o dues dosis d'una de les vacunes COVID aprovades per la UE. La validesa és de 365 dies després de la data de vacunació.

Certificat COVID Digital de recuperació: acredita de manera digital, en el codi QR que la persona s'ha recuperat de la COVID després d'haver confirmat la malaltia mitjançant una prova PCR positiva. Aquest certificat serà vàlid des de la finalització del període d'aïllament, dia 11 de la prova PCR positiva fins a 180 dies després.

Certificat COVID Digital de proves: ofereix l'acreditació que la persona disposa d'un resultat negatiu d'una prova diagnòstica de COVID, que pot ser PCR o antigen. En el cas de la prova PCR el resultat tindrà una validesa de 72h i la validesa de la prova d'antigen serà de 48 hores. Per a poder acreditar-se els resultats de les proves d'antígens, no és vàlida qualsevol tipus de prova, sinó que ha d'haver-se realitzat amb un dels kits comercials aprovats per la UE.

El titular del Certificat COVID Digital de la UE queda exempt de les restriccions a la lliure circulació: els Estats membres hauran d'abstindre's d'imposar restriccions addicionals de viatge a les persones titulars d'un Certificat COVID Digital de la UE, llevat que aquestes restriccions siguen necessàries i proporcionades per a salvaguardar la salut pública. En qualsevol cas, és important que totes les persones se cercioren dels requisits que cada país té per a viatjar.