L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 23 de juny del 2021

La Regidoria d’Igualtat finalitza les accions de conscienciació en matèria d’igualtat i violència de gènere als centres educatius vallers.

 
La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament ha finalitzat el conjunt d’accions de conscienciació en matèria d’igualtat i prevenció de la violència de gènere dutes a cap en els centres educatius vallers. Els mesos de maig i juny és quan s’han desenvolupat un total de 114 tallers amb l’objectiu d’assolir, mitjançant l’educació, la igualtat real en la societat i fomentar la tolerància i el respecte entre l’alumnat més jove.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, la regidora d’Igualtat i de la Dona, Noèlia Alberola, i, la regidora d’Educació i directora de l’IES Jaume II el Just, Anna Bellver, han assistit a un dels últims tallers, i han pogut comprovar la implicació de l’alumnat amb la xarrada impartida per l’associació Alanna. 
 
 
 
L’alcalde, Sergi González, ha remarcat que “la Regidoria d’Igualtat i els centres educatius fan, any rere any, una magnífica tasca de conscienciació contra la violència de gènere i de foment de la igualtat entre els més menuts. L’educació és la ferramenta més efectiva per a acabar amb el masclisme”.

La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “enguany hem incrementat notablement les activitats i tallers educatius per a treballar la igualtat, la tolerància, el respecte i la coeducació en totes les etapes educatives”.
 

 
 
Tallers amb activitats adaptades a cada etapa educativa

Els tallers amb perspectiva de gènere i de prevenció de la violència masclista en les escoles i instituts del municipi han comptat amb activitats innovadores com la "Biblioteca Humana", que facilita el diàleg constructiu i informal entre adolescents i dones víctimes de violència de gènere. L’objectiu fonamental de l’acció plantejada ha estat desconstruir l'estereotip de la desigualtat de gènere sobre la base del lema "No jutges un llibre per la seua portada". L’activitat s’ha dirigit a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, d’FP Bàsica i del Servei d’Atenció Diürna per a la Infància i Adolescència i d’Inserció Sociolaboral (SADIA).

"Talla amb la desigualtat" ha estat el taller dirigit a l’alumnat de l’últim cicle de Primària i de 1r i 2n d’ESO, seguint un debat actiu amb diferents dinàmiques, en què l’alumnat assoleix uns objectius marcats i extrau les seues conclusions a través de l’anàlisi de les desigualtats socials entre homes i dones. Entre els objectius es troba la identificació del problema de la violència de gènere, la conscienciació sobre els indicadors de risc en les relacions de parella i l’assetjament virtual, dotar d'habilitats per a evitar-los i motivar el canvi d'actituds per a promoure relacions igualitàries. 
 
 

Per últim, els conta contes "El cofre de la igualtat", de la mà de Rebombori Cultural, han estat els tallers destinats a l’alumnat d’Infantil i primer cicle de Primària. Amb dinàmiques de grup, l’alumnat s’ha endinsat en històries que els transporten a altres mons, i que els ensenyen la importància d'imaginar, llegir i escriure mitjançant contes que parlen d'igualtat de gènere i de la necessitat de crear un món més igualitari.

Tota aquesta sèrie de tallers i activitats de conscienciació i prevenció de les violències de gènere complementen la resta d’accions en matèria d’igualtat com el programa Irene i els tallers de "Noves masculinitats", que es desenvolupen els últims anys als centres educatius.