L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 25 de juny del 2021

L'Ajuntament i Creu Roja col·laboren en un programa de millora del medi ambient valler. La primera actuació serà demà dissabte, dia 26

 
L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Medi Ambient, i la Creu Roja de Tavernes impulsen un projecte de promoció d’hàbits i conductes respectuoses amb el medi ambient, amb la finalitat d’aconseguir una millora socioambiental en els espais naturals del municipi mitjançant el voluntariat ambiental, la sensibilització i la participació ciutadana.

La primera acció de recuperació i conservació dels paratges naturals vallers s'anuncia per a demà dissabte, dia 26 de juny, a partir de les 9 hores, i consistirà en la neteja dels espais verds de la zona del mur. L'eixida serà des de la seu de la Creu Roja Tavernes i per a assistir-hi com a voluntari cal apuntar-se a un dels telèfons següents: 678 456 735 / 620 952 270.

La iniciativa naix de la necessitat de cuidar el nostre entorn i conscienciar a la població dels problemes mediambientals que suposen una amenaça per a les zones locals. El projecte permetrà, per una banda, realitzar accions destinades a la conservació, recuperació i millora de l’entorn natural, així com conscienciar a la ciutadania sobre la situació local mediambiental. 
 
El projecte inclou diferents accions de voluntariat ambiental com la neteja de l’entorn, la celebració d’activitats relacionades amb els dies mundials de l’Aigua, del Reciclatge, del Medi Ambient, de l’Arbre, xerrades-tallers destinats a l’alumnat de Primària i Batxillerat, on es treballaran diferents àmbits per a conèixer la problemàtica ambiental actual. A més, s’organitzaran rutes per tal de mantindre netes les zones verdes de Tavernes i es recolliran els residus per a reciclar-los posteriorment.

La proposta  es dur a terme una activitat per setmana durant 3 mesos. La iniciativa contribuirà a l’aplicació de l’Agenda 2030 i al compliment dels ODS (Objectius per al Desenvolupament Sostenible) que fomenten l’acció pel clima i la protecció de la vida submarina, ja que amb la recollida de les deixalles es protegeix a les espècies aquàtiques.