L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 9 de juny del 2021

Volem saber, esperem respostes perquè estem cansats de que ens vulguen fer creure que un burro vola (com se sol dir)

 
 
 Els diners que calen per acabar la piscina es van aprovar en el passat plenari amb els vots a favor de tots els partits, excepte del PP. Estem cansats de les informacions esbiaixades i inexactes que dóna el PP sobre la piscina coberta per amagar un fet innegable i indubtable: ells van crear el problema i durant 10 anys han posat tots els entrebancs possible per impedir-ne l'acabament. No ens vulguen fer creure que un burro vola!!!
 
 

 
1a part: Quan explicarà el PP al Poble el perquè de les seues actuacions? 
 
El PP hauria d'explicar a Tavernes punts que són claus en la història de la piscina, des del moment de l'adjudicació l'abril del 2008  fins avui,  cosa que mai no han fet:
 
- Per que van donar una concessió-propietat de la piscina durant 40 anys a una empresa no solvent i valorada amb un 0 (zero) a l’informe econòmic d’Intervenció? 
 
- Per què van rebutjar la proposta presentada per una empresa tan solvent com FCC?
 
- Per què no recolzaren en maig del 2016 la proposta de Compromís d'inici del procediment judicial per recobrar-ne la propietat per incompliment de contracte? Tots els partits, excepte el PP, van votar a favor de la proposta.
 
- Per què no van recolzar el 2016 la petició d'informe al Consell Jurídic Valencià i així tindre la seguretat jurídica del procediment iniciat per recuperar la piscina? Tots els partits ho recolzaren, el PP no.
 
- Per què el gener del 2020 no recolzaren la liquidació definitiva a l'empresa i que donava al Poble la propietat de la piscina? 
 
- Per què no van recolzar en el passat plenari assignar els diners que calen per a les obres d'acabament de la piscina? 
 
Volem saber, esperem les respostes del PP.  Que ens explique perquè culpa a Compromís d’una situació creada per la irresponsabilitat de donar la concessió a una empresa insolvent. La piscina coberta retrata la nefasta gestió en l’economia municipal: 27 milions de deute i un Ajuntament en la ruïna econòmica, una piscina en fallida econòmica, 2 milions de l'aparcament del Passeig sense pagar, 2 milions més d'euros de deute a Diputació pel canon del fem.... entre altres.
 
Una cosa és clara i certa: Si el vot afirmatiu del PP hagués estat precís i necessari per iniciar el procés de recuperació de la piscina, vist el vist i com votaren en els plens, encara no s'hauria iniciat res i estaríem com el 2011. Ells sempre en negatiu.
 
El PP no va recolzar recuperar la piscina per al poble


2a part:  8 anys, fins a l'octubre del 2018 en processos judicials 

La fallida de la concessionària iniciava un conjunt de processos judicials, en els tribunals mercantils, mentre Tavernes no tenia la propietat per la concessió, no podia actuar, no era l'ama, no era la seua propietat.
 
L'any 2016 la situació legal de la piscina era la mateixa del 2011. El govern de Compromís proposa iniciar un procediment judicial per agilitar la recuperació de la piscina basat en l'incompliment per l'empresa del contracte de concessió. Tots els partits, excepte el PP, recolzen en ple eixe procediment judicial. El ple ja estimava un cost sobre el milió d’euros.

L'octubre del 2018 coneixem les sentències que donen la raó a l'Ajuntament i rebutgen els recursos de la concessionària i del banc avalista. El jutge afirma “qui ha incomplit les seues obligacions i ha abandonat les obres sense concloure-les, ha estat el contractista”. El jutge reconeix que Tavernes té tot el dret a recuperar la piscina.
 
Però no era prou tindre la sentència a favor. Per accedir a la plena propietat calia primer liquidar l'obra ja executada a l'empresa.  El govern de Compromís va contractar en el 2019 una empresa d'enginyeria externa, especialista, per realitzar l'estudi de tota l'obra: l'executat, que en faltava i valorar-ho tot (obra, aparells, pannells solars, màquinària, instal·talcions...), comprovar  el seu estat, i també valorar tot el que faltava fer. A finals d'eixe anys, i després de la revisió i informe dels tècnics i intervenció municipal, el ple municipal va aprovar la liquidació.

El ple de gener del 2020 autoritza el pagament de la liquidació final a l'empresa- el PP no ho va aprovar- amb la qual cosa s'accedeix a la propietat plena. Havien passat 16 mesos des de la sentència que reconeixia la propietat a Tavernes després de liquidar l'obra, no 10 anys com s’encabota a dir el PP.  En aquests moment, després de 16 mesos des de la liquidació, disposem d'un projecte d'acabament i l'aprovació dels partits - excepte del PP- dels diners que calen per a fer les obres.

Recomanem la lectura del següent article, basat en un text del Levante-EMV

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2021/02/al-final-i-segons-el-reportatge-sobre.html