L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 26 de juny del 2021

AVUI DISSABTE DIA 26..... Deixen de ser obligatòries les mascaretes a l'aire lliure: Expliquem les noves disposicions i les excepcions



El Consell de Ministres ja ha aprovat el decret: A partir d'avui dia 26 deixa de ser obligatori usar la mascareta a espais exteriors. La decisió del govern de Sánchez ha estat presa per la millora de les condicions generals de la pandèmia covid-19 al territori espanyol.

Per tant, a partir d'avui dissabte, dia 26, ja no és obligatori portar la mascareta a l'aire lliure això sí sempre que es mantinga la distància de metre i mig. En la piscina o la platja, on fins ara era obligatòria excepte per a banyar-se o prendre el sol, tampoc ja no es precís el seu us. 

Atenció: Cal per tant, estar preparats i sempre portar-ne una preparada, a la mà, a la bossa de mà, etc. perquè hi ha  circumstàncies en que és obligatori el seu ús, per exemple en el transport public. 

 

Excepcions a la norma

La mascareta continuarà essent obligatòria en punts on es donen aglomeracions de persones quan estiguen dempeus, però si estan asseguts i es respecta la distància de seguretat no serà obligatòria. També cal tindre clar que la mascareta continuarà essent obligatòria en espais tancats d'ús públic, com biblioteques, farmàcies o botigues.

En el cas de transports públics continuarà essent obligatòria en transports públics i avions, i els passatgers estan obligats a portar-ne una damunt, però en el cas de vaixells no ho serà dins de les seues cabines o  en coberta si es pot mantindre la distància de seguretat.

Mascareta als interiors

La mascareta continuarà essent obligatòria en els espais interiors i en el transport públic, però  en aquelles residències de gent gran on estiguen vacunats per complet més del 80% residents podran deixar de dur-la. Sí que la duran els treballadors i les visites.

Multes

La llei per no dur-la o fins i tot dur-la malament estableix multes fins als 100 euros, però cada autonomia la pot adaptar als seus propis decrets. Fins ara majorment era considerada una "infracció lleu" amb multes des de 100 fins a 3.000 euros. 

I si no me la vull llevar?

La normativa no diu res de, per tant si hi ha algú que vol seguir portant-la, ho pot fer. Si algú nota que té massa gent al seu voltant o creu hi ha perill de transmissió del virus, se la pot posar.