L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 22 de juny del 2021

Ja tenim els diners per acabar la piscina. I ara què? T'ho expliquem amb detall: 1a PART- Sobre la licitació i adjudicació de les obres

 

La decisió presa en el ple de junys per Compromís, PSOE, Ciudadanos i l’Esquerra d’aprovar els diners que calen per poder iniciar les obres d’acabament de la piscina coberta, obren un nou panorama a aquesta instal·lació: poder licitar i acabar les obres. 

Fent un símil, i si parlarem de futbol i de la UE Tavernes, diríem que tot el que ara s'ha avançat en la piscina, és com la classificació del Tavernes per jugar la promoció a tercera, després d’una lliga complicada. Ara ens falta rematar, acabar la piscina com a la UE Tavernes li resten els partits de promoció. I ja sabem com de vegades són de dures i complicades les promocions... aquesta és la tercera del Tavernes últimament. Molta sort, rogets!!!. Vaja com homenatge al gran treball en la temporada de lliga de la UE Tavernes, i més en temps de Covid-19

Doncs, bé a la piscina també té per endavant uns tràmits complexos als quals cal desitjar un bon final després de totes les passes adients per arribar a l’acabament de les obres el més aviat millor. Les expliquem:

1. Caldrà a l’Ajuntament negociar el préstec i triar el banc que millors condicions done.

2. Una vegada els diners ingressats en la caixa municipal, l'Ajuntament licitarà en la Plataforma de Contractació del Sector Públic les condicions de licitació.

3. es empreses interessades presentaran les seues ofertes durant un període, suposem que com a mínim donada la complexitat de l’obra de la piscina coberta, d'un mes o més i mig.

4. Després es procedirà a l’obertura de sobres, la valoració tècnica de les propostes, la reunió de la Mesa de Contractació i proposta de l'empresa adjudicatària. Ací no podem indicar un temps concret, tot dependrà de la quantitat de propostes i de la documentació aportada per cada oferta.

Si que podem dir que el procés de valoració pels tècnics de l’Ajuntament - per altres experiències-  haurà de ser molt clar, precís, molt ben mirat i pot durar temps. Per què? es preguntareu. Doncs, és una licitació molt important, tant pel valor del milió d’euros, com per la documentació a valorar, a més de que és normal que es presenten bastants empreses. I els tècnics han de ser primmirats, ha de procurar fer una valoració on res no s'escape, que no done peu a que alguna empresa no considere que ha estat perjudicada i presente un recurs  al procés de valoració, que endarreria la decisió final.

5. Una vegada feta l'adjudicació a una empresa, aquests disposarà d'un temps, normalment un mes, per presentar tota la documentació, les mesures quan a seguretat laboral, acta de replanteig, etc.

Si fa no fa i si tot va bé, ens situarem pràcticament a finals de l'any. Els procediments administratius són així, lents, i una al·legació - i no parlem si es judicialitza per un recurs-  els poden complicar. Per tant, sort perquè perquè els primers mesos del 2022 puguen començar les obres.

 Continuarà: 2a PART: De la gestió i viabilitat de la piscina  

Article publicat originalment el 17/6/21 a les 05:15