L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 26 de juny del 2021

REPORTATGE: La regidoria d'Agricultura du a cap un programa per a recordar i exigir la neteja de terres abandonades des de març

 

El Departament d' Agricultura portem a terme des del mes de març una campanya on, a través d'un escrit oficial, es recorda als propietaris de terres abandonades l'obligació de netejar-les i mantenir-les en les condicions necessàries per a prevenir incendis forestals. 

El regidor de Compromís, Emili Enguix, ha recordat als propietaris amb terres ermes i abandonades que, per llei, estan obligats a mantenir-los adequadament i són responsables dels danys que puguen ocasionar a les terres veïnes en cas d’incendi. També esta vigent la prohibició d'acumular deixalles, rebuigs o productes en desús, per a evitar que el vent o una altra causa puga escampar-los a propietats confrontants i causar-hi danys. 

   

L'Ajuntament estableix un termini de 30 dies naturals perquè les netegen, després dels quals s’inicia el procediment per a l’execució forçosa subsidiària. o siga la neteja l'Ajuntament i les despeses les pagarà el propietari, amb independència de la sanció o multa. 

Recordem: la Llei 3/1993 considera com a terrenys forestals els camps agrícoles abandonats que tinguen coberta la superfície per espècies arbòries o arbustives per damunt del 30%. 

 Bona resposta general dels propietaris

Emili Enguix està satisfet per la resposta  dels propietaris de les terres i ha remarcat que l'actuació busca conscienciar en la responsabilitat de cuidar del nostre territori. "No podem abandonar les terres, aixo menysvalora el nostre patrimoni i ens crea  problemes front a possibles incendis i problemes de salubritat".

 

La regidoria d'Agricultura havia enviat a finals de maig un total de 320 notificacions i ha qualificat d'important el treball dut a terme pel Departament d'Agricultura i Guàrdies Rural en la tasca d'informar, comunicar i vigilar les terres ermes per la comunicació.

Un gran treball del departament d'Agricultura i Guàrdies Rurals

Emili Enguix ha confirmar que el treball per localitzar les parcel·les abandonades ha seguit la pauta de donar prioritat a les pròximes a les muntanyes per ser potencialment creadores d'incendis de grans dimensions. També s'ha prioritzat actuacions en el Massalari i Marina, en camps completament abandonats i on la quantitat de malesa era aprofitada pels pocs senglars per a crear caus i amagar-se durant el dia i actuar per la nit.

 

 

"En general hem tingut una resposta  immediata i important dels propietaris, i després de la comunicació les empreses dedicades a la neteja de terra no donaven prou abast per actuar. Ara portem uns dies en que hem parat les notificacions, que es torne a normalitzar el treball de les empreses,  que per l'excel·lent resposta no podien atendre les sol·licituds dels agricultors" indicava el regidor de Compromís..

L'Ajuntament, en paraules d'Enguix, vol portar aquesta campanya de manera habitual tots els anys, i que no que siga coercitiva, de multes, sinó de conscienciació, que s'agafe la responsabilitat de cuidar la terra i no crear tampoc problemes a terces. "Això no lleva perquè en els casos on les notificacions no donen resultats, actuem. No podem consentir la resposta positiva de molts, i altres que no facen gens de cas".