L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 30 de juny del 2021

L'Ajuntament inicia la substitució de les comportes del canal de defensa

 

L'ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria d'Agricultura que presideix Emili Enguix, de Compromís ha iniciat els treballs de substitució de les comportes que desaigüen el canal de defensa a la mar.  

El canvi suposa una inversió municipal sobre els 50.000 euros, aprovada dins dels 2'1 milions en inversions aprovades per Compromís, PSOE i Esquerra a càrrec del romanent de tresoreria del pressupost del 2021.

 

La substitució i millora de tot el sistema de comportes el du a cap l'empresa Riegos Pous i serviran per a canviar les dues fulles que formen les comportes, tot el sistema de rodament i guies, així com els mecanismes de pujada i baixada. De fet només es mantindrà l'estructura sobre la qual descansen. 

En aquest dies els operaris  estan procedint a deixar lliure les pesades comportes, una tasca que està resultat bastant complexa per la quantitat d'arena acumulada, a més del mateix estat de les portes, encaixades dins de les guies, i amb molta acumulació d'òxid, que necessita intervenció de maquinària. Una vegada lliures, seran hissades amb una grua. 

Estat de les comportes abans de l'inici de la intervenció
  

El canal de defensa, entre els termes de Cullera i Tavernes, té com a missió principal desaiguar cap a la mar les acumulacions d'aigua en les terres de cultiu amb ocasió de grans pluges i les comportes, situades al final del canal, s'obrien per deixar passar l'aigua cap a la mar, però en els moments de grans temporals marítims es tancaven per impedir l'entrada d'aigua de la mar.