L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 9 de juny del 2021

"L'arbre de la llum" de l'escultor Xule es converteix en un dels elements més admirats del Parc del Cambro-Jardí de l'Art

 

Una obra singular de l'escultor local Jesús Martin-Lorente Muñoa "Xule", "L'arbre de la llum", és uns dels elements mes atractius i cridaners del Parc del Cambro-Jardí de l'Art inaugurat recentment en aquella barriada vallera.

L'escultor l'ha cedida perquè quede exposada en el nou parc, i seguint la tònica i espèrit del conjunt, ha estat confeccionada per complet amb elements reciclats. El tronc i les branques estan formades per làmines de ferro i acer "corten" entrellaçades, en el que ha estat un veritable reciclatge d'elements de rebuig sobrants d'altres diferents obres per a crear un conjunt harmoniós, on les fulles i les flors de l'arbre són plomalls d’ampolles d’aigua de PET (politereftalat d'etilè) que  en ser reutilitzats han assolit una nova utilitat, una nova vida, convertits en un element artístic que atrau pels conjunts canviants de llum i color en ser travessats per la llum del sol.

 



El Parc del Cambro - Jardí de l'Art ha estat un projecte viu que, a poc a poc, amb  moltes aportacions individuals i col·lectives ha anat creixent... i allò que es va iniciar com una zona d’actuació del Taller d’Ocupació “Millorem l’entorn de Tavernes III”, un lloc perquè l’alumnat realitzarà les seues pràctiques d’aprenentatge de treball, s'ha convertit en realitat que significa la unió de moltes voluntats per arribar a un objectiu comú: oferir a la barriada una zona de trobada, d'oci i descans, i de joc per als menuts.

 



El treball i la il·lusió que dia a dia ha posat l’alumnat i el personal del taller ha desenvolupat,  ha fet créixer la idea inicial i s'han aconseguit una sèrie de sinergies que han fet possible que el projecte evolucionés. Al caràcter social, laboral i educatiu de l’inici del projecte s’ha afegit una vessant artística i de participació ciutadana, on s'han involucrat i incorpora al projecte cada vegada més persones i entitats.



L’escultor Jesús Martin-Lorente Muñoz "Xule" ha volgut estar en el rebombori i en el comboi al voltant de la creació d’aquest parc i ha participat de l’emoció, la passió i el treball que des del taller d’ocupació s’ha posat en aquest projecte, i ho ha culminat amb la cessió de "L'arbre de la llum" com a millor manera d'afegir-se i contribuir a aquest esforç i emocions compartides. Enhorabona i gràcies.