L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 18 de juny del 2021

L'Ajuntament prohibeix la crema de fogueres la nit de Sant Joan

Imatge d'una passada edició de la nit de Sant Joan
 
 
L'Ajuntament de Tavernes ha decidit prohibir la crema de fogueres la nit del pròxim 23 de juny, festivitat de Sant Joan, amb la qual cosa el nostra municipi se suma a tants altres valencians que han pres aquesta decisió per tal d'evitar possibles situacions de noves infeccions de Covid-19.

L'Ajuntament ha assenyalat també que s'implantarà un dispositiu policial reforçat per a controlar el compliment d’aquesta restricció.
 
Aquestes decisions s'han publicat en un ban firmat per l'alcalde Sergi González que es pot consultar en la Seu Electrònica de Tavernes, en la secció d'anuncis.
 
El ban no prohibeix mullar-se els peus, però caldrà evitar aglomeracions i seguir totes les recomanacions quan a seguretat per la covid-19
 
La situació de la pandèmia, i en el cas concret de Tavernes, són arguments que aconsellen  prendre aquestes mesures. Les dades epidemiològiques disponibles el 15 de juny del 2021 per a Tavernes diuen que la incidència acumulada en 14 dies (IA)  és de 34'77 per 100.000 habitants. Les recomanacions del Consell Europeu, en concret del Centre Europeu per al Control de Malalties (ECDC), estableixen un llindar d'incidència acumulada en 14 dies de 25 casos per 100.000 habitants, a partir del qual el risc comença a incrementar-se.
 
S'assenyala igualment que el document “Recomanacions per a esdeveniments i activitats multitudinàries en el context de nova normalitat per Covid-19 a Espanya”, elaborat pel Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat considera esdeveniments d’alt risc els que suposen (entre altres):
 
- Alt percentatge de participants realitzen activitats d'alt risc durant l'esdeveniment (cantar, contacte físic, compartir materials, etc.)
- Alt percentatge dels participants estan dempeus en moviment durant tot l'esdeveniment.
- Nombre elevat de llocs on es pot produir un contacte estret.
- Alt percentatge de consum d'alcohol.
- Esdeveniment de llarga duració (major de 2 hores). 


 
En base a aquestes recomanacions, i tenint en compte l'afluència de persones per a celebrar la nit de Sant Joan, aconsellen per prudència i consideració amb els professionals sanitaris prohibir la crema de fogueres. No fa cap referéncia ni esmenta cap restricció al costum de mullar-se els peus a la mitjanit.

El ban de l'Ajuntament apel·la a la responsabilitat i civisme per a aconseguir entre tots minimitzar l’expansió del virus.