L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 14 de juny del 2021

Una rotonda en la zona de la Font dels Gitanos redistribuirà el trànsit a l'entrada de Tavernes des de Borderia

 

L’Ajuntament de Tavernes sempre ha demanat a Carreteres de la Generalitat que la millora de la CV-50 prevista en la zona entre la Font dels Gitanos i la font denominada popularment “la Bienpagà” contemplara una rotonda de desviament del transit cap al centre de la ciutat pel carrer Major i al sud pel carrer Ràfol. (Fotografia superior de la zona, d'arxiu).  

La idea xocava amb la previsió de la Generalitat  que preferia allargar la mitjana en el punt de la Font dels Gitanos i permetre només l’accés al centre de la ciutat pel carrer Major, mentre no es podria girar a l’esquerra en sentit Alzira pel carrer Ràfol. 

 

L'Ajuntament argumenta en favor de la seua proposta que prohibir el gir a l’esquerra posa dificultats al trànsit rodat valler i augmenta el nombre de vehicles que recorreran la comarcal CV-50  en el centre de Tavernes abans d'arribar a un carrer autoritzat a girar a l’esquerra en sentit Alzira. De fet a partir del carrer Ràfol, front a la Font dels Gitanos, només es permet un canvi de sentit a esquerra en els carrers Alfàndec i Ombria, bastant lluny, o en el carrer Farola que dona servei al Polígon el Pla a través de la rodona construïda fa uns anys.  

Al final hi ha hagut consens i s'ha acordat que l’Ajuntament presente el projecte de la rotonda esmentada i els tècnics de Carreteres de la Generalitat li donaran el vist i plau. Cal recordar que en la nova construcció de la Font dels Gitanos després de l’accident que la va desfer, la nova font es va desplaçar uns metres per guanyar espai per aquesta futura rotonda. 

I també continua endavant la instal·lació de 3 passos de vianants en la comarcal per afavorir la seguretat i millorar l’encreuament de la carretera. Els passos, com vam publicar en el seu moment, s’instal·laran amb els semàfors que milloren la seguretat prop de les zones d’afecció dels supermercats Mercadona, Mas y Mas i un tercer davant la Casa de la Cultura.

Tots aquests foren els principals punts tractats per l'alcalde de Tavernes, Sergi González, i el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, fa uns dies quan van acompanyar el director territorial d'Obres Públiques, Vicente Serrano, i tècnics de la conselleria per concretar les actuacions de millora plantejades en diferents punts de la carretera CV-50 en el seu pas pel municipi.

Reunió amb carreteres març del 2019

Es reprenen projectes del 2019

Totes aquestes propostes no són noves, i ja foren tema principal en les reunions mantingudes a principi del 2019 pels regidors de Compromís, Josep Llàcer i Perfecto Benavent, amb el Subsecretari de la Conselleria de Territori, Josep Llin, i el Director Territorial de Carreteres, Vicente Serrano, de les quals vam informar en el seu dia.

Aquelles reunions van servir perquè la Generalitat es comprometés  a accions de millora en la CV-50, que no han pogut avançar en temps de pandèmia i ara es reprenen amb la voluntat de que l’any 2022 siga el de l’inici de l’execució.

Tot i això, fa dos anys també es va concretar la futura rotonda d'entrada per Alzira, que s'ubicaria en l'encreuament amb el carrer Portalet, on hi ha complet consens però ací el problema ha sorgit en l'expropiació de terrenys per a fer-la possible.