L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 3 de juny del 2021

Que no, que no es desplaça cap fanal! Simplement es millora el desaigüe d'aigües pluvials en el carrer Blasco Iáñez

 

Que no, que ara no s’estan desplaçant les faroles del carrer Blasco Ibáñez del seu lloc, i cal per tant aclarir el que han publicat alguns mitjans de comunicació, i s'ha recollit de manera critica en les xarxes socials. L'Ajuntament, i més millor dit l’empresa executora de les obres de construcció del col·lector i la urbanització del carrer Blasco Ibáñez de la platja, a hores d'ara procedeix a una millora en la xarxa d'arreplegada d'aigua pluvials i del clavegueram, tal com deixa ben palés les fotografies preses aquesta mateix matí de dijous.

L'actuació vol corregir alguns problemes que s’han observat amb les pluges recents, i que no són altres que embassaments d'aigua al principi de la zona millorada de Blasco Ibáñez. I s'instal·la un nou sistema d'arreplegada d'aigua pluvial i clavegueram al costat de la vorera, com es pot apreciar en les imatges.

 
Per tant, no hi ha cap desplaçament dels fanals, com equivocadament s’ha dit, actuació que serà posterior. Cal recordar i remarcar que, quan s'actue, només serà per una diferència d'entre 3 i 7, segons fanals, per arribar als 1’50 metres de pas de vorera, com va indicar la la direcció facultativa de l’obra de l’Ajuntament.

Són uns 8 o 9 fanals els afectats, però  com s’ha remarcat - i s’ha dit i redit en premsa, en ple i en l'informe de l'arquitecte municipal-  la normativa d’accessibilitat permet en casos d’urbanitzacions consolidades i amb problemes urbanístics, com és el carrer Blasco Ibáñez on les canonades d'aigua potable dificulten les obres, deixar com a mínim 120 cm. O siga les voreres són totalment accessibles. 


Opinar d'aspectes tècnics i legals des del desconeixement i sense informar-se 

Per tant, cal rebutjar el que avui diu la portaveu del PP, Eva Palomares, en premsa, i on demostra que no anat a vore l'obra de la qual parla. La popular demostra no conéixer la llei - de fet en el plenari així li ho van dir, que no se l’havia llegida i va haver de callar- les voreres eren accessibles i superaven en bastant els 120 cm. exigits com a mínim.  

May be an image of a l'exterior
Foto publicada per la portaveu del PP amb pas de vorera superior a 140 cm, més que 120cm que marca la llei.

En manifestacions al Levante-EMV, i en fotografia al seu perfil facebook es veia que havia mesurat més de 140 cm. de pas en els fanals- a nosaltres ens han dit que estan tots a més 140 cm, superant amb molt els 120 cm legals. I  criticava i acusava al govern municipal de fer malament les coses, tot i ser qüestions tècniques no polítiques i sobre les quals demostrava desconeixement perquè tot apuntava a que no s'havia llegit la normativa, com li van recordar en el ple passat.

Potser ací cal recordar-li a la portaveu del PP, Eva Palomares, que per a ser cap de l’oposició i opinar d’aspectes tècnics, i no ser pillada amb la ignorància del tema, el primer que cal fer és consultar els tècnics municipals, cosa que com va quedar demostrat en el passat ple ella no havia fet. 
 
 
 
 

Després, seria important que en temes fonamentals i que suposen la major inversió municipal en la platja, intentarà  tindre un poc d’empatia i confiança envers els tècnics municipals que són qui dirigeixen el projecte i les obres, actuar en positiu, i no culpar la part política - el govern municipal- del que simplement són qüestions tècniques, i que es resolen amb les certificacions de les obres. 

Per cert, ja ens diuen que eixe desplaçament de fanals entre 3cm i 7 cm. s'executarà en el seu moment i serà l'empresa qui s'ocuparà de la despesa. D’això ja en parlarem en el seu moment. Ara el que queda clar és que s'ha escampat una informació inexacta i que no es correspon ni té res a vore amb cap desplaçament de fanal: s'executa una millora en el desaigüe de l’aigua pluvial del carrer Blasco Ibáñez.