L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 8 de juny del 2021

Tavernes forma part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores, entitat que promou accions i activitats educatives locals

 


Tavernes forma part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), una Associació sense ànim de lucre fundada el 1994 i constituïda com a una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals para projectes i actuacions en el camp de l'Educació dins del full de ruta indicat en la Carta de Ciutats Educadores. La xarxa la formen un total de 494 ciutats  i Tavernes ha estat admesa per a formar-ne part, tot i que la ratificació oficial serà en la propera Assemblea General.

 

Aquesta gran xarxa, escampada per tot el Planeta, te entre els seus objectius principal promoure accions educatives, habitualment potenciades i desenvolupades primer en cada localitat associada , i que mitjançant la publicació en el web comú es posa a l'abast de totes les associades. La base de dades compta actualment amb informació  sobre  més  de  500  bones  practiques  posades en pràctica en les diferents  ciutats associades.   

Totes les localitat poden fer arribar a la resta informació  sobre les  actuacions educatives novedoses que s'estan desenvolupant al seu municipi dins del marc general de  la  Carta de Ciutats  Educadores.  

A més del diàleg internacional,  en aquells territoris en els quals existeix un nombre significatiu de membres, l'AICE promou la creació de xarxes territorials. Aquests espais permeten  un  treball  entre  ciutats geogràficament  properes,  amb  realitats similars  i sense barrares d'idioma.

 

Les ciutats de l'estat espanyol estan organitzades en la  Xarxa  Estatal de Ciutats Educadores (RECE),  actualment coordinada per la ciutat de Vitoria-Gasteiz.  En el  marc  de  la   RECE, i per tal d'una major operativitat, es creen diverses  xarxes  temàtiques.

L'Associació de Ciutats Educadores posa de manifest el potencial educador de les diferents polítiques locals i  dóna a conéixer iniciatives urbanes reeixides de  les diferents ciutats associades a través de butlletins, monografies.