L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.040
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 29.079

dijous, 17 de juny de 2021

L'Ajuntament millorarà la zona de la Font del Canut i construirà un nou dipòsit per a l'aigua

 

L'Ajuntament de Tavernes ha publicat la licitació de l’obra denominada “Tanc de tempesta Font del Canut” per un valor de 91.498 euros IVA inclòs, amb l'objectiu de millorar aquella zona urbana i que poden estar executades abans de la fi de l'any. Aquesta execució està inclosa dins del Pla d’Inversions 2020-2021 de la Diputació de València. 

L'objectiu, tal com s'indica en el projecte a consultar en la PCSP, és la construcció de sistemes de captació, recollida, tractament i gestió de les aigües pluvials per a la seua reutilització i establir xarxes de captació dels pluvials per a reduir o eliminar zones amb el risc d'inundació per la falta de capacitat de les existents.

Així, per a la recollida de l'aigua, es contempla un tanc subterrani de 209 metres cúbics de capacitat, tal com es pot vore en el plànol-disseny següent de la PCSP. 


L'actuació compleix els objectius de l'Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible de Tavernes en localitzar-se les obres en la part alta del nucli urbà de la ciutat (zona de la Plaça 9 d’Octubre).

L'emblemàtic Font del Canut es troba en una zona conflictiva quan hi ha episodis de pluges perquè les aigües d'escolament s'acumulen en la depressió formada pels carrers Barranc i Sagasta. A això se suma que la Font del Canut és una obra antiga, construïda per a acumular l'aigua de la muntanya en episodis de pluja, i ara s'escapa a l'exterior per les clivelles sorgides amb el pas del temps. Eixa aigua, més la que es filtra de les zones verdes annexes, ocasiona problemes per als vianants pels grans tolls. 

Zona del tanc de tempesta

L'execució del tanc de tempesta, en la part posterior de la Font del Canut, oferirà beneficis com la reducció dels tolls i embassades en la zona de cases que confronten amb els carrers La Font i el Canut, també es corregiran els escolament sobre la plaça Nou d'́Octubre, carrers La Font i el Canut i es millorarà l'actual zona verda situada en la part posterior de la font, mitjançant l'execució d'una zona enjardinada.

Les obres es calculen amb un termini d'execució de 2 mesos i les empreses interessades poden presentar les seues oferisques fins al dia 1 de juliol inclusivament, estant previstes les apertures de pliques el dia 2 de juliol.