L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 13 de juny del 2021

EL CONTE DEL DIUMENGE: Això diu que era... I hauria d'estar ja fet 10 anys!



  
 

"... una obra que hauria d'estar feta pel seu govern fa 10 anys
 i que s'ha fet tard i malament com ens tenen acostumats".
Eva Palomares (PP)
 
 
Això diu que era un poble, de nom Tavernes, que va aprovar en el 2006 un Pla Director de l’Aigua Potable amb obres de clavegueram i un gran col·lector en la platja. En el poble manava el grup dels Populars, que va atorgar la gestió de l’aigua potable a una empresa privada,  Aquagest.

Però vet ací que, se’ls va oblidar incloure en el contracte la prioritat d'execució del gros col·lector de la platja i això sí, l'empresa assumia l’obligació de finançar-lo, però els papers no deien en quan de temps. Tot el món en el poble es preguntava: i això com pot ser? però els Populars no van explicar mai eixe oblit.

I va arribar l’any 2007 i 2008. La Hisenda Municipal estava en la ruïna per la mala gestió dels diners municipals: un romanent negatiu de 3’4 milions en el 2007 i negatiu de 4’5 milions en el 2008 ho asfixiava tot.

I van dir els Populars: fem un Pla d’Ajust econòmic i demanem un préstec per al col·lector. Però el Pla d’Ajust no el van complir, de col·lector res i tot va empitjorar.  I van pensar després: posem en marxa una gran "solució". I dit i fet: Van demanar a Aquagest que els pagarà per avançat  els diners del cànon d’aigua potable i, a canvi, ells els lliuraven de l’obligació de finançar el col·lector.

I firmaren papers i papers: Tu em dones vora 2’7 milions pel canon i, a canvi, ja no cal que financies el col·lector. I així va ser... I la platja es va quedar sense col·lector.


Però tot en aquesta vida no és roí. Els Populars van rebre una alegria, un regal de Madrid: diners per a fer obres. I es van posar  més alegres quan, qui manava a València, rival de Madrid,  va dir: nosaltres no volem ser menys! I van fer fer el mateix. Més diners.
 
El Poble va dir: Ara sí, amb els 8'7 milions que han entrat faran el col·lector... i en sobraran!!! Però... el govern dels Populars  no tenia massa interés en el col·lector i se’n va oblidar de la platja i de les inundacions...  i s'ho va gastar en quatre bonicàries a l'Avinguda i en suprimir places d’aparcament. I el col·lector sense fer!!! 

Al final, el poble cansat ja de mala gestió, de promeses de PAIs que no es feien, de depuradora que no començava mai, de desfetes en el Passeig i de piscines arruïnades.. va triar un altre govern. 
 
I... sorpresa!!!: Els Compromesos es van posar les mans al cap quan van comprovar que els Populars no tenien cap projecte redactat, cap document del col·lector, cap permís d'aigües de Confederació ni de Costes per abocar aigües, no tenien disponibilitat dels terrenys...  Des del 2006 tot estava per fer.  I ara, què fem?

Els Compromesos proposaren un projecte millor i amb més avantatges que els Populars no aprovaren
 
I es posaren mans a la feina, van aconseguir els permisos. Però el perfecte Compromés que vigilava els diners va dir: "els diners del poble cal aprofitar-los al màxim. Consultem l'oracle TYPSA". Els savis de l'oracle van parlar: "es pot millorar. Feu el vial perimetral que espera des del 2004 i enterreu-lo davall. I amb les obres de Blasco Ibañez i adjacents reurbanitzeu la zona"
 
Els Compromesos li van fer cas de l'oracle i van proposar un projecte nou, més modern i més beneficiós. Un gran projecte, com mai no s'havia fet en la platja, on s'invertirien 3 milions, més que mai en la platja. I contents el van presentar a l'assemblea del poble, que en diuen ple de l' Ajuntament, perquè tots l'aprovaren. I el van aprovar tots?

Ai!... tots no. Els Populars que en anys no havien fet res pel col·lector, en vore els canvis i millores li van girar l'esquena i van dir: no volem saber res, no l'hem de recolzar. I en l'assemblea, que en diuen ple, el van votar en contra. Novembre del 2015.
 
Els Compromesos no s'amoïnaren: el nou col·lector era beneficiós i continuaren endavant. I els Populars tal com s'avançaven els tràmits, cada dia més enfadats, i sempre buscant els cinc peus al projecte i les obres.

Els Populars votaren en contra del  nou col·lector (novembre 2015)

Però els Compromesos es mantingueren ferms, van seguir treballant de valent  i en desembre del 2018 van licitar les obres i les van iniciar en abril del 2019. Han passat poc més de 2 anys i l'obra està pràcticament acabada, però ja sabeu l'última dels Populars? Com que no poden pair l'èxit, s'inventen una nova història: diuen que han tardat més de 10 anys. 
 
 ...   ...    ...
 
Epíleg: I així ha dit la portaveu del PP: " una obra que hauria d'estar feta pel seu govern fa 10 anys i que s'ha fet tard i malament com ens tenen acostumats" Eva Palomares (PP)
 
I el conte s'acaba responent: Si el projecte es proposa en novembre del 2015; però s'ha de redactar afegint el via perimetral i tota la reurbanització del sector nord de la platja, gestionar la renovació de permisos de Costes, Confederació i Generalitat, obtindre els terrenys i aconseguir que un jutge no paralitze les obres... 
 
Els contes són contes i  en la realitat els personatges no trauen la vareta màgica i.... Bloom! Ja està!!!. Ací no va haver-hi cap vareta màgica, ni va intervenir Harry Potter: va haver treball, gestió, esforç i aconseguir 2 milions en un ajuntament que fins el 2017 estava arruïnat i intervingut pel Ministeri d'Hisenda.  

Finalment l'obra es va licitar el desembre del 2018,  es va començar en abril del 2019 i s'acabarà en juny del 2021.... Quan de temps ha passat? - Doncs això... ¡¿10 anys!? Vinga, va, seriositat!!!
 
I conte contat, conte acabat... Per la finestra se l’enduu el gat.