L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 26 de juny del 2021

Vicente Planells celebra la seua primera Eucaristia al temple parroquial de Sant Pere

 

El sacerdot valler Vicente Planells va celebrar-presidir ahir la seua primera missa, després d'haver estat ordenat sacerdot la setmana passada, i com és tradicional en el temple del que ha estat la seua parròquia. 

El nou ministre de Déu va estar acompanyat per una trentena de sacerdots, majorment professors del seminari i companys d'estudis, així com dels sacerdots que exerceixen o bé són fills de la nostra ciutat. En la primera bancada, a més dels familiars, hi era l'alcalde, Sergi González, i regidors de l'Ajuntament en representació de la ciutat, familiars i amics que l'han acompanya en aquests anys en el camí de la fe, i de fidels, complint-se les normes de seguretat Covid-19 quan a assistència. 

 

L'acte s'iniciava amb l'entrada en el temple parroquial de Sant Pere del celebrant i sacerdots acompanyats, en forma de processió fins a l'altar, simbolisme del caminar dels fidels amb Jesucrist fins la Jerusalem celestial, i on els seus pares portaven el calze i la patena amb la qual va celebrar aquesta primera Eucaristia. 

La cerimònia va ser en alguns moments molt emotiva, sobre tot en l'inici quan el nou sacerdot sol·licita la benedicció del pares i els beneeix al seu torn, els quals li oferiren el calze i la patena en que anava a celebrar la seua primera missa, que foren  beneïts per a la celebració eucarística, com també es costum beneir l'estola i la casulla d'aquesta primera celebració.

 

 

Després de l'Evangeli, en la que era la seua primera predicació als fidels com a rector, va apel·lar a la necessitat i la recerca de la pau, en la importància de l'Eucaristia, del seguiment de Jesucrist, i de l'amor i va desitjar i oferir les seus oracions per l'acabament de la pandèmia.

La comunió va estat donada pel mateix Vicente Planells i altres 7 ministres-sacerdots.



Al final de la cerimònia religiosa, el missacantant va donar les gràcies a tots aquells que li havien ajudat al llarg del seu camí al sacerdoci i als presents en la cerimònia. L'alcalde Sergi González i les membres de la corporació presents, en nom de la ciutat de Tavernes, van donar l'enhorabona als pares i al nou rector