L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 27 de juny del 2021

L'alumnat de forestal del Taller d'Ocupació millora l'entorn del Clot de la Font



L'entorn del Clot de la Font continua essent millorat amb els treballs que duen a cap l'alumnat de l’especialitat de Forestal del Taller d’Ocupació “Millorem l'entorn de Tavernes III”, en concret alçant marges de pedra seca, realitzant treballs de poda i desbrossament.

L'objectiu i finalitat d'aquests  treballs és afavorir i millorar l’entorn forestal i l’ús públic d’aquest indret al temps que serviria per millorar l’accés, en cas d’incendi forestal, a les brigades i mitjans terrestres d’extinció. Dins d'aquest objectiu s i s’ha obert una faixa auxiliar que separa i serveix de transició ecològica entre l’ecosistema agrari dels camps de tarongers i l’ecosistema de baixa muntanya mediterrània.


 

Els treballs  realitzat en pedra seca permeten introduir als alumnes en aquesta tècnica ancestral i tradicional de les nostres terres, avui quasi desapareguda, i també la consolidació de marges per tal de millorar l’accessibilitat i el trànsit per les sendes que passen pel Clot de la Font, un punt del recorregut a peu de sendes com la PR-V51, a la font del Cirer i a la la Fontarda, ramals cap al castell de Marinyén, però que també es poden transitar en bici o fins i tot a cavall.

L'actuació de l'alumnat es pot perfectament comprovar en tota la seua dimensió en les fotografies que publiquem, essent un treball que ajuda a la potenciació del turisme mediambiental i natural, i també del senderisme, molt atractiu per la bellesa i singularitat de paisatge a la Valldigna, pel contrast muntanya, pla i mar.