L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 22 de juny del 2021

Aquells petites coses i treballs que fan més grans els esdeveniments al poble.

 

Els grans esdeveniments, i a nivell de poble la Festa de l'Esport 2021 ho és, solen tindre protagonistes "per se", ací els/les  esportistes, mentre en segon lloc hi ha altres que queden en l'anonimat, però fan notar la seua contribució en l'èxit final. Entre aquests, enguany hem de citar i destacar l'aportació - reconeguda unànimement pels assistents- en forma de decoració foral de l'escenari duta a cap per l'alumnat del Taller d'Ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes III".

 

Un disseny del marc general de la façana on tenia lloc la presentació i una execució final que firmaria qualsevol empresa professional de la decoració floral: transformar un escenari fred com és el formigo i cristall de l'entrada, en un escenari càlid, alegre, amb explosió dels  colors de les flors. I més mèrit sumem si s'aconsegueix amb elements senzills i fàcils d'aconseguir, perquè al final el que valia i reeixia és la idea en forma de reciclar i el treball en comú de tots els implicats, i l'interés per la tasca ben feta. 

 
 
 
 
En conjunt i resum, vàrem poder observar una prova ben evident de la formació que reben i que ha permés a Tavernes, amb una diferència de pocs dies, gaudir de dos treballs: El Parc del Cambro  i divendres passat de la decoració de la Festa de l'Esport.

L'entrada principal de l'auditori de la Casa de la Cultura es va transformar, va adquirir una altra fisonomia  per a celebrar la festa, en aquest cas esportiva, era un nou embolcall per a  la gal·la de l'esport valler, i a més a més, amb la potenciació d'elements naturals i la implicació mediambiental, sobre tot evident en el reciclatge de materials per donar-los una nova vida.

Una vegada més una total predisposició de l’alumnat del taller d’ocupació per ajudar en totes aquelles activitats que suposen una millora per a Tavernes, i un encert de l’Ajuntament en haver-los convidat a participar-hi, perquè a més posa en valor uns tallers formadors que obrin portes a futures ocupacions laborals dels assistents.



Cal explicar, encara que siga de passada, la tasca feta,  que les fotografies que publiquem  són molt aclaridores: l'alumnat de pintura ha restaurat una cossiols que foren usat per col·locar plantes mentre l'alumnat de les especialitats de forestal i jardineria van ser qui s'ocuparen d'engalanar l’escenari i de la neteja i preparació de l’espai. Globalment, una tasca comuna on destaca la col·laboració de tots i el treball en equip.

Els materials utilitzats han estat cossiols, gespa, tela de sac, cintes… i una gran quantitat de plantes utilitzades, majorment de producció pròpia de l’alumnat del taller i que han plantat i cuidat dins de les pràctiques que es realitza al viver municipal.

Un encert per tant des de l'Ajuntament l'oferiment i la confiança dipositada en les dones i homes del taller al convidar-los a participar en aquesta festa i esdeveniment.