L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 29 de juny del 2021

Iberdrola inicia l'electrificació del Golfo després de la firma de l'acta de replanteig: Un bon final per a 18 anys sense subestació

 
 
La recent firma de l'acta de replanteig entre Iberdrola i l'empresa urbanitzadora Calviga, implica l'inici de les obres d'electrificació del sector "El Golfo" i la conclusió dels treballs i esforços que ha dedicat en els últims 6 anys el govern de Compromís. Les intenses gestions amb Iberdrola i la Conselleria d'Indústria han aconseguit en aquests anys primer l'aprovació i ara el pràctic inici de les obres que, després de 18 anys, subministrarà electricitat al Polígon Industrial El Golfo. Un altre problema heretat del PP que se soluciona.
 
El regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, que ha treballat de valent aquest anys per fer possible el projecte, ha assenyalat en diverses ocasions en la premsa comarcal i plens municipals que amb “l’electrificació tancarem definitivament el procés d’urbanització del sector industrial del Golfo que es va iniciar l’any 2003. La dotació de llum elèctrica al polígon, permetrà a l’Ajuntament concedir noves llicències perquè s'instal·len noves empreses que generaran més ocupació a Tavernes”.
 
Durant aquests darrers 6 anys s'han dut a cap un conjunt de tràmits administratius complexes i complicats, com els informes d'avaluació ambiental, informes sectorials, autorització de carreteres per passar davall de l'autopista i la nacional, al·legacions... 
 
Tot queda enrere, tot ha estat superat i ara Iberdrola després de firmar l'acta de replanteig amb Calviga, empresa urbanitzadora, podrà iniciar unes obres que suposen una  inversió de més de 300.000 euros per a instal·lar una línia de mitjana tensió, amb de 6km de traçat des de la subestació "La Valldigna" fins el Polígon el Golfo, dels quals la meitat aniran soterrats. El subministrament d'electricitat al polígon facilitarà la instal·lació de noves empreses i la creació de treball, cas de l'empresa “Clau Dénia SA”, propietària de les botigues ALE-HOP, sense oblidar que alimentarà també el Sector 6 "La Torre" de la platja.
 
 
 

2003-2021: Dates dels 18 anys d'història del polígon i la subestació del Golfo 

Any 2003:  el govern valler del PP aprovava el projecte del Polígon el Golfo i adjudicava les obres a Calviga per acabar-les en 28 mesos. El polígon legalment no es va acabar, ni l'Ajuntament no l'ha pogut rebre encara perquè.... ¡els governs del PP de Tavernes no van aconseguir el subministrament elèctric!.

Any 2007: El govern del PP va firmar un protocol d’intencions amb Calviga basat en les previsions del Pla Elèctric Nacional: Iberdola construiria una línia d’alta tensió des de la subestació del Brosquil (Cullera) a la subestació del Polígon del Golfo, que també alimentaria els sectors de la platja. 
 
Any 2011: Les dues subestacions s'havien d'executar amb el Pla Elèctric Nacional 2010-2015, però el govern de Rajoy va eliminar la construcció de la subestació del Golfo del Pla Electric, com també eixe 2011 va eliminar el projecte del riu Vaca, en plena adjudicació. Això sí, mai el PP de Tavernes va obrir la boca queixant-se al seu partit i govern.
 
 
 
Any 2011-2014:  En arribar Compromís al govern de Tavernes es troba sense subestació del Golfo i sense projecte del Vaca. I encara pitjor: el govern de Rajoy tampoc no havia inclós la subestació en el Pla Elèctric Nacional 2015-2020 que era en preparació. L’alcalde, Jordi Joan, es va desplaçar a Madrid i es va reunir amb els responsables del Ministeri d’Indústria: la gestió-reclamació de l'alcalde de Compromís va tindre com a resposta que era una petició a fer per la Generalitat, governada en aquell temps pel PP.
  

Jordi Joan, Perfecto Benavent i Josep Llàcer reunits amb la directora general d'Indústria i Energia de la Generalitat , Júlia Company, per impulsar el Golfo
 
Noves reunions a València amb els responsables d'Indústria i Energia de la Generalitat del PP amb la petició que gestionaren davant de Madrid la inclusió de l'electrificació del Golfo en el nou pla elèctric nacional. Però ni cas, i quan el  Ministeri d’Indústria va aprovar definitivament el Pla Elèctric 2015-2020 la subestació del Golfo es va quedar fora i el polígon industrial i també els sectors de la platja sense electricitat.
 
L'alcalde, Jordi Joan, i el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, reunits amb el director general d'Indústria i Energia, Diego Maciá, per impulsar l'electrificació del Polígon del Golfo.     
 
Any 2015 i següents: Nou govern en la Generalitat - Compromís i PSOE-  i això va facilitar les gestions de Jordi Joan amb Iberdrola i la  Generalitat, que va acceptar un projecte nou que corregís el no estar dins del Pla Nacional 2020-2025. La proposta era una línia de mitjana tensió 20 kV (quilovolts) per donar fluid elèctric al Golfo i a la platja.
 
Josep Llácer i propietaris reunits amb Antoni Marzo, director general de Medi Ambient i Avaluació del Paisatge
 
Les gestions i negociacions de l'exalcalde Jordi Joan i del regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, a poc a poc obriren portes, trencaren murs i sumaren voluntats de l'Administració i empreses afectades. Es va iniciar un projecte que ha suposat 4 exposicions públiques, tant dels tràmits d’impacte ambiental com dels tràmits d’aprovació, publicats al tauler d’anuncis, la web municipal i notificat als propietaris. Uns 6 anys per tindre el projecte completament autoritzat i iniciar la construcció de la línia. Un altre problema heretat de governs anteriors del PP solucionat.