L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 12 de juny del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Pressupostos Participatius de la Generalitat... o buscar protagonisme popular a Tavernes?


La portaveu i afins del PP han presentat propostes a la primera fase dels Pressupostos Participatius de la Generalitat per al 2022. Les Comarques Centrals ( les dues Marines, la Vall d’Albaida, la Costera, el Comtat i la Safor-Valldigna) s’hauran de repartir 13’7 milions entre tots en projectes del 2022, diu el diari Levante-EMV. A poc eixirem... 
 
No s'ha comptat amb cap altre partit

De la forma....

En els projectes presentats, ni han comptat amb cap altre partit ni han pensat en una estratègia comuna per parlar de tu a tu i reeixir al llarg del procés d’elecció front al projectes de les grans ciutats que obtindran fàcilment els avals. Temps al temps. Aconseguir-los en la primera fase era fàcil. Només calia demanar avals a la militància i de fet hem llegit crides a avalar els projectes en les xarxes socials.

Per això ens ha sobtat ara llegir en el diari Levante-EMV que: “El grupo municipal del PP en el Ayuntamiento de Tavernes pedía ayer al ayuntamiento, tras conocer que el Consell ha aceptado seis de sus 10 propuestas, que se implique y promueva en las redes sociales las propuestas para conseguir entre todos los 150 avales necesarios en esta fase.”. 
 
I ara volen implicació de l'Ajuntament, o siga de tots els partits. Tard i ben malament. Estem a favor de propostes que beneficien Tavernes, vinguen d’on vinguen, però els valencians diguem que “la partida es guanya quan s’arregla” i ací eixe “arregla” era sumar les voluntats de tots els partits per aconseguir els avals i arribar al final amb una mínima garantia d'èxit. 
 
Vist com s’ha actuat, ens fa pensar si realment no volien aconseguir notorietat i propaganda fàcil en les xarxes davant la ciutadania vallera.


I del fons: els projectes.
 

Juliol 2020: La Generalitat informa inicia de la participació pública en el projecte


 El mateix diari Levante-EMV ja va fer un toc d’atenció a la portaveu del PP en projectes on la Generalitat no té competències. Nosaltres ens vam fer ressò i en el cas del cementeri ja vam dir que això era enganyar la ciutadania.

Parlem dels demés. El diari parla d'na planta de compostatge - està bé això - i també de la circumval·lació, la depuradora, el Centre de Dia i l’institut Jaume II el Just, projectes ja iniciat i amb alguns anys de gestió i treballs des de l’Ajuntament.

- Les gestions per la circumval·lació es van iniciar quan el govern Rajoy va eliminar el projecte del riu Vaca. Fa uns mesos la premsa i nosaltres vam publicar (enllaç), i s’ha dit en ple, que Carreteres ha decidit el traçat final. Es vol ara perdre tot el trebal ja fet i començar de nou el pròxim 2022?.

- La depuradora és el mateix cas. Projecte acabat i en EPSAR perquè l’informe i assigne el pressupost. L’Ajuntament tramita el Pla Especial per aconseguir els terrenys. Es torna al principi? S'inicia tot de nou el 2022? 


Depuradora (groc) i xarxes a nuclis urbans segons el projecte presentat a EPSAR

- L’IES Jaume II el Just la memòria valorada està en Conselleria i aprovada. Nomes cal donar la competència a l’Ajuntament per redactar el projecte final i poder licitar. Cal començar de nou? ¿No seria millor que els seus diputats pressionen, amb pregunta parlamentaria si cal al govern del Botànic, perquè accelere la firma final?

- Semblant és el cas del Centre de Dia. Hi ha gestions amb la Generalitat perquè compre l’edifici buit front al Cantalot. Com en l’institut, no seria millor pressionar on pertoque i que la compra es materialitze d’una vegada?

No han tingut interés en el consens i unió per decidir els projectes a presentar - una entitat local ho hauria pogut fer en representació municipal- i han proposat projectes majorment iniciats i que alguns duen anys de gestió per davant. S'ha perdut una oportunitat d'unir... i tot plegat, ens fa pensar si realment tot no és una venda de fum i buscar el protagonisme en xarxes, mentre en el ple municipal  passen mesos i anys i no en presenten cap.

Ah, i per no fer-ho llarg no hem parlat de projectes redactats, valoració, terminis... que això donaria per a molt i molt d’escriure. Que passen vostès, lectors i lectores, un bon cap de setmana.


Les idees i arguments expressats són nostres, de ningú més