L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 1 de març del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La portaveu del PP menteix de nou als ciutadans .

Només el PP va votar en contra del procés judicial per recuperar la piscina

La portaveu del PP ens torna a mentir – son ja 5 anys- en declaracions publicades avui per Levante-EMV, sobre la piscina coberta. Lamentable que la màxima representant del partit que ha governat 16 anys Tavernes, i va crear el problema, diga ara que  una bona negociació amb l’empresa ho hauria solucionat tot.

Millor seria que es llegira les actes de plens de la legislatura 2011-2015, per conéixer l'actuació de l'Ajuntament i del govern de Compromís: 1) l’Ajuntament, que era el màxim afectat, es va acollir a la quitança del concurs de creditors; 2) l’Ajuntament donava totes les facilitats per a la capitalització de l’empresa en el concurs de creditors; 3) l’Ajuntament va afavorir l'empresa amb la legalització i liquidació del conjunt d’obres fetes i no contemplades en el projecte; 4) l’Ajuntament  va autoritzar a la concessionària a hipotecar la concessió per aconseguir liquidesa... tantes i tantes coses que l'Ajuntament, amb el vot del govern municipal d'aleshores,  va facilitar a l'empresa i que aquesta no va tirar endavant.

 

Levante-EMV avui mateix

I res d'això no va valdre, i  sap per què?  Perquè l’empresa no era solvent, com reconeixia la Intervenció Municipal en fer la valoració econòmica de l’empresa, quan  la va valorar amb  un 0 (zero)!!!  0 de valoració econòmica. I així tot el PP li va atorgar la concessió, per davant d’empreses solvents com FCC, per exemple.

Increïble és que la portaveu del PP diga que la piscina no ha estat una prioritat per a Compromís. I que ho diga la portaveu de l’únic partit que s’ha passat anys posant la traveta per impedir avançar: en el 2016 es va oposar a que l’Ajuntament iniciara el rescat de la propietat de la piscina per via judicial; no va recolzar que l’Ajuntament demanara un informe al Consell Jurídic Consultiu Valencià perquè avalara el rescat de la piscina, quan la resta de grups va votar a favor, i també va votar en contra de contemplar en el pressupost municipal del 2019 els 800.000 euros per acabar la piscina, no va recolzar la liquidació de la piscina en el ple de gener del 2020.... Amb totes eixes actuacions, quina era la prioritat del PP? Clar, no: entrebancar, fer impossible l'acabament.

 

Desembre 2019: Només Compromís votava a favor d'assignar 800.000 euros per acabar la piscina

Cal ser molt atrevida per a tornar a repetir que Compromís ha tingut 10 anys per a acabar-la, quan sap perfectament que la piscina no era de l’Ajuntament, no era del poble perquè el PP l’havia donat per a 40 anys a Metroval. L’Ajuntament recupera la propietat per sentència judicial en setembre del 2018 i per entrar en la piscina per vore l'estat  l’Ajuntament va haver de tallar l’encadenat,  això si davant de notari, perquè no tenia ni la clau. 

Sembla ser que no vol assabentar-se que el judici per recuperar  la piscina – eixe procés judicial iniciat amb el vot en contra del PP-  el va guanyar l’Ajuntament en setembre del 2018 i així i tot la piscina seria del poble quan es pagarà la liquidació, que el PP no va aprovar en gener del 2020. ¿Com pot ser tan atrevida de mentir a tota la ciutadania de Tavernes?

I efectivament ara els vallers no podem saber quan acabaran les obres ni com es gestionara perquè la licitació i la manera de gestió encara no ha estat aprovat per l’Ajuntament. A les passades legislatures, i cal recordar-ho bé, tot el procés i actuacions fonamentals en temes de la piscina sempre ha comptat amb el vot a favor de Compromís, PSOE i EU.  Quan la licitació i gestió s'haja d'aprovar ¿tornara el PP a votar en contra com ha fet fins ara? Quina llàstima de diners els que li paguem al mes en dietes i indemnitzacions perquè mai no faça cap proposta en benefici de la ciutat i sempre actue en negatiu i en contra dels interessos de Tavernes.