L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 880
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 18.180

dissabte, 5 de juny de 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Quan la dreta vol que l'arbre (uns fanals) tape per complert la visió de tot un bosc (la urbanització del sector nord de la platja)

Carrer Blasco Ibáñez ara 

Dedicar temps i esforços en discussions estèrils, en rebatre a la dreta  sobre qüestions tècniques que estan clares - si un fanal ha d'estar 3 o 7 centímetres més retirat - és simplement perdre el temps. Més encara quan tot està massa explicat on pertoca explicar-ho: en el ple i amb l'informe de l'arquitecte municipal. Ara si la dreta no se'n refia dels propis tècnics municipals, és el seu problema i greu, no és un problema de la ciutadania.

El pla passat, i ací ho explicarem, els 4/5 centímetres d'uns pocs fanals va ser motiu d’un tens i dens debat explicatiu. Hi va quedar clara l’ordre de la Direcció Facultativa de l’Obra - l'arquitecte municipal-  i la dificultat apareguda en forma de canonada general d’aigua potable. També hi va quedar clar, massa clar, que la portaveu del PP no havia consultat per a res als tècnics, ni coneixia la llei valenciana sobre accessibilitat. Els seus interessos són uns altres: crear un arbre imaginari per tapar el bosc, o si voleu, buscar un fet puntual i anecdòtic per evitar que és parle d'allò important, la urbanització.


Carrer Blasco Ibáñez abans de les obres

La dreta local vol que la  ciutadania perda la visió general de l'obra, crea un arbre fictici que tape el bosc, que no es parle del projecte que amb una inversió total de 3 milions d’euros millora la zona nord de la platja de Tavernes, cosa que mai no s’havia fet,  ni mai cap govern anterior s'ho havia plantejat.

Cal per tant que la ciutadania hi veja clar, que siga conscient de la seua tàctica i en especial la del PP, l'únic partit que va votar en contra del projecte de col·lector, del vial i de la urbanització nord de la platja. En resum, una tàctica de desviament de l’atenció ciutadana, de fer i parlar d'un problema on realment no n'hi ha cap.

La ciutadania vallera no pot quedar-se on vol la dreta local, i menys quan s'ha reurbanitzat la  zona: s’ha asfaltat, s’han fet noves voreres, s’ha millorat el servei d’aigua potable, la il·luminació, etc, etc. I amb això, s'han solucionat els problemes que els seus governs anteriors mai no havien solucionat en un punt de la platja on durant 40 anys no s'havia pegat una palustrada. 

Vial perimetral. Davall està soterrat el col·lector

Ells volen i treballen perquè no es no parle del projecte i de les obres, volen parlar de l'anècdota en l'execució, tot siga per a desviar l'atenció del fons de la qüestió: Ja s'acaba un projecte que, cal recordar,  ells el votaren en contra i on l'Ajuntament  porta invertits - per ara- més de 2 milions d’euros i que deixa la zona de Blasco Ibáñez i adjacents, com diguem familiarment “de categoria”.

I sobre "l’arbre" inventat per la dreta:  entre 3 i 7 centímetres falten a uns pocs fanals per arribar als 150 centímetres de pas. Però això no afecta l’accessibilitat de la vorera. La llei – i es va dir ben clar en el ple- permet un pas mínim de 120 centímetres en zones urbanes consolidades i amb problemes de reurbanitzar, com aquesta. 

Una qüestió a banda és si, especialment el PP, coneix o no la llei. O si realment vol i li interessa coneixer-la per informar com cal a la ciutadania.