L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 2 de maig del 2021

DIA 2 MAIG: Dades d'avui diumenge i informe sobre edats dels ingressats en planta i UCI


Avui s'han notificat 114 casos de coronavirus, i acabem la setmana acaba amb un 6,9% menys de contagis que la passada: 1.144 des de dilluns passat. El ritme de transmissió està en nivells baixos, amb una incidència acumulada que continua sent la més reduïda d'Espanya: 43 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.

Aquesta setmana s'ha produït el nombre més baix de morts des de la segona setmana d'octubre, fa més de sis mesos: 34 persones han mort des del dilluns , 6 menys que la setmana passada, encara que les dades continuen sent molt tràgics, ja que el mes d'abril s'ha tancat amb 160 morts.

Baixa l'edat mitjana dels ingressats

L'avanç d'immunització es nota ja als hospitals: en tres mesos, els majors de 75 anys han passat de representar el 40% dels ingressos hospitalaris a ser només el 26%.

L'edat mitjana dels pacients ingressats per covid continua baixant, segons les dades de Sanitat, i ara la franja més freqüent és la de persones d'entre 51 i 65 anys. A més, els pacients més greus solen ser homes: set de cada deu pacients que ingressen en UCI són homes i solo el 28 per cent són dones.

L'edat s'ha diversificat 
 
L'edat no sols ha descendit, sinó que també s'ha diversificat i el grup d'edat més freqüent és el de persones d'entre 51 i 65 anys (29,2%), seguit a curta distància per la franja d'edat de persones de 66 a 75 anys (28,4%) i de majors de 75 anys (26,8%).  Els  homes han augmentat la seua presència hospitalària per la COVID-19, ja que ara suposen el 62,6% de pacients ingressats enfront del 37,4% que representen les dones.

Els pacients majors de 75 anys són també el grup amb major percentatge d'ingressos en planta i la franja amb més ingressats en UCI és la de 66-75 anys, on els homes (56%) continuen sent més que les dones (44%).
 
 Recordem que avui diumenge l'actualització no ofereix totes les xifres.
 
ACTUALITZACIÓ DE DATES 2 DE MAIG *
 
📌 114 NOUS casos positius PCR:
- 24 a la província de Castelló
- 25 a la província d'Alacant
- 65 a la província de València
 
📌 Totalment confirmats per PCR: 390.769