L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 18 d’agost del 2019

TEMA D'ACTUALITAT: VA DE SOUS per Josep LLácer



El problema principal de Tavernes per alguns és que els regidors alliberats cobrem molt i que deuriem baixar el cost dels polítics del Govern municipal. Faré una reflexió perquè els veïns i veïnes tinguen tota la informació, la valoren per ells mateix i traguen les seues pròpies conclusions.

Parlaré de la meua situació personal i de la meua experiència com a regidor els darrers 8 anys. Quan vam aconseguir l'alcaldia l'any 2011 una de les primeres decisions va estar establir el règim de sessions, l'estructura i organigrama de govern, les retribucions dels regidors alliberats i indemnitzacions per assistències a òrgans col·legiats.

De referència: el que cobrava alcalde i regidors alliberats del PP en la legislatura 2007-2011 i nombre de comissions informatives. Les xifres eren:

- Sou de l'alcalde del PP: 62.952,61€ bruts a l'any.
- Sou dels regidors amb dedicació exclusiva del PP: 56.066,36€ bruts a l'any.
- Comissions informatives: 6.


La decisió presa va ser baixar un 30% els sous i les comissions. I l’hem mantinguda 8 anys, nomes amb la variació per llei de l’IPC. Ara en la nova legislatura hem augmentat a 5 les comissions informatives, i això beneficia als regidors tant del govern com de l'oposició sense dedicació exclusiva.

Els propers 4 anys, l'alcalde de Tavernes cobrarà 46.646€ bruts (és a dir 16.306€ bruts anuals menys que cobrava el PP) i els regidors amb dedicació exclusiva cobrarem 41.975€ bruts (14.091,36€ bruts anuals menys que el PP.

En els 8 anys i segons les responsabilitats i àrees que he gestionat he passat per les 3 condicions: indemnitzacions per assistències a òrgans col·legiats, mitja dedicació i dedicació exclusiva. De vegades ha compatibilitzat el meu treball com a docent amb el treball de regidor i els últims anys en tindre dedicació exclusiva, he deixat d'exercir la docència.

Qualsevol docent o persona que busque per les xarxes pot conèixer quin sou tindria com a professor de secundària amb més de 13 anys d'antiguitat i contrastar amb el que cobre per dedicar-me en exclusiva a l'Ajuntament. Si el missatge que alguns volen transmetre és que estic "forrant-me" per estar en l'Ajuntament, lamente informar-vos que la diferència és mínima tant si ens fixem en el sou brut com en el net i més tenint en compte que un 10% del és d’aportació directa al partit.

Si el missatge a transmetre és que cobre massa perquè soc poc productiu i no em guanye el sou, trobe que qui això pensa em coneix ben poc i segueix ben poc l'actualitat política de Tavernes els darrers anys. Potser estiga equivocat però trobe que he sigut molt productiu en les àrees que he gestionat, i prenc com exemple Foment Local: en 4 anys hem aconseguit més de 4'7 milions d'euros en subvencions per a programes de foment de l'ocupació i s'han beneficiar 630 veïns i veïnes de Tavernes. Res a vore amb les mateixes subvencions en la legislarura 2007-2011: no arribaren a 1'2 milions d'euros.

Podríem comparar moltes dades i xifres de les legislatures 2007-2011 i 2015-2019 si parlem de xifres d'endeutament, gestió de l'urbanisme, recuperació del patrimoni i dels espais naturals, però trobe que no cal.

També parlar si cobre massa en comparació amb la resta de funcionaris de l'Ajuntament o del que cobra un responsable/directiu d'una empresa privada. La pràctica totalitat de caps d'àrea, tècnics de l'administració general i resta de funcionaris de nivell A, tenen un sou més alt que el del regidor amb dedicació exclusiva que els mana la feina. El meu sou està al nivell d'un ADL. I fer una comparança amb directius i responsables d'una empresa privada que tinga més de 200 treballadors, com l’Ajuntament, crec que és innecessari.

Estic segur que a molts els donarà igual el que he explicat ací i seguiran pensant que cobre molt, que deuria cobrar menys. Potser no vulguen vore ni el temps de dedicació ni les responsabilitats i obligacions que comporta el càrrec, però ni els jutjaré, ni faré demagògia ni sentaré càtedra repartint carnets d'esquerres, d'austeritat, d'animalisme o del que siga. Jo no he vingut a la política per a això sinó per a millorar la meua ciutat i la vida dels meus veïns i veïnes.

L’ajuntament estava l’any 2011 en la ruïna i després de 8 anys de molt de treball i esforç l'hem deixat en les condicions que molts hagueren desitjat trobar-se'l. Queda molt a fer i em compromet, com he fet sempre, a deixar-me la pell i traure el major rendiment possible al sou que cobre i que em paguen entre tots els veïns i veïnes de Tavernes.

Només us demane, sobretot als que m'aprecieu i valoreu la feina que faig, que si veieu que no estic essent productiu i no estic complint amb les meues obligacions, m’ho digueu i immediatament me'n tornaré al meu lloc de docent, la professió que tant m'agrada i de la que tant gaudesc quan l’exercesc i que , per cert, em dona molts menys maldecaps i menys problemes que la política. 

Article d'opinió publicat pel regidor Josep Llácer en el seu perfil de facebook.

PD: Per la nostra banda, només recordar-li al regidor que se li ha oblidat dir-nos que el seu sou, i el de tots els seus companys de govern, han estat pagats i de sobra amb els centenars de milers d’euros d'interessos que Tavernes s'ha estalviat, interessos que Tavernes no ha pagat als bancs gràcies a la gran reducció del deute aconseguit per Compromís.

Al respecte recordem el nostre article: cobren molt o poc els polítics locals?