L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 7 d’agost del 2019

L'alcalde Sergi González confia en que els problemes d'accessibilitat de la platja estiguen resolts l'estiu que ve.


L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i regidors del govern municipal, entre ells el regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, es van reunir el passat divendres pel matí amb membres de l’associació Valldigna Accessible per donar-los a conèixer les mesures que té en marxa l’Ajuntament per solucionar el problema d’accessibilitat existent entre l’Avinguda de la Marina i la platja de la Goleta.

Durant el passat plenari, el regidor d’urbanisme, Josep Llácer, va confirmar la reunió del passat divendres, on el govern de Compromís va qualificar com a justes les reivindicacions de l’associació i que comprenien la seua problemàtica, però els indicaren que els terminis administratius feien impossible executar les rampes, encara que siguen provisionals, que demanaven per aquest estiu. 

Estat actual del vial i col·lector

Valldigna Accessible va recordar la promesa de que hi hauria un itinerari accessible entre l’Avinguda de la Marina i la Goleta, promesa que consideraven no s’havia complert. També volien que l'Ajuntament habilitarà d’urgència unes rampes, encara que foren provisionals, en els encreuaments no accessibles dels carrers d'eixe itinerari.

L’alcalde va recordar que eixa solució provisional no es podia atendre de forma immediata perquè l’Ajuntament ha de seguir un procés per a executar les millores demandades. Així es va explicar que s’han de seguir els passos administratius que marca la llei per a qualsevol obra municipal, per menuda que siga: redactar el projecte tècnic, confirmar la consignació pressupostària per a fer la despesa, licitar-adjudicar l’obra i executar-la, amb la qual cosa ens aniríem a un inici de molt mesos després de l’estiu. 

Rampa accessible en la Travessera de Sant Benet

Sergi González va indicar sobre l’itinerari accessible que l’Ajuntament ja treballa de fa uns anys en la solució, i que no és altra que l’execució del projecte de vial i col·lector, amb unes obres que ja s'iniciaren el passat mes d’abril. Eixe itinerari del vial perimetral transcorre paral·lel a la urbanització nord de la platja i les obres es reemprendran a l’octubre, després que es paralitzaren a finals de juny per evitar molèsties al veïnat. 

L'alcalde va confirmar que serà completament accessible quan estiga acabat, cosa que el govern municipal confia siga per al pròxim estiu i es va mostrar a favor de buscar eixa solució provisional si, per circumstàncies alienes, com pot ser per molt mal oratge,  no hi ha la certesa de complir els terminis previstos d'acabament del vial abans de l'estiu.

En altres reivindicacions de l’associació, com la millora en les passarel·les per poder anar als xiringuitos, el govern de Compromís es va comprometre a incrementar les inspeccions i a exigir als responsables de les instal·lacions a disposar d’itineraris accessibles, tant als xiringuitos com als aseos.

Millora accessibilitat carrer La Barca i encreuaments als Sequers

L’alcalde va remarcar a Valldigna Accessible que no es pot dubtar de la voluntat del govern de Compromís de solucionar els problemes actuals en l’accessibilitat que té Tavernes, cosa que comporta temps i grans inversions, i en la passada legislatura ja es van executar obres de millora de voreres i eliminació de barreres arquitectòniques en molts carrers. González reconeixia que queda a fer, però els assegurava que es continuarà en eixa mateixa línia en la legislatura actual. 

Més d'1'6 milions en obres de millora de voreres i accessibilitat 

Per la nostra banda, i dins d’aquest context, recordem que el govern de Compromís ha donat una empenta molt gran a l’accessibilitat després de molts anys sense actuacions. Com vam explicar en el seu moment, van ser sobre els 1’6 milions invertits per millorar les voreres i passos de vianants completament accessibles, segons la normativa actual, en un conjunt de carrers i encreuaments vallers. 

Millora de voreres i passos accessibles en la zona Alfàndec
 Cal recordar: trams del carrer Calvari, Travessera de Sant Benet, Corralot, carrer Mitja Galta, La Barca en encreuament i accessos als Sequers, carrer de la Mar; reparació d’escocells i voreres dels Sequers, millora general de voreres i accessibilitat en tota la trama gran urbana compresa entre el Prado Comarcal i el carrer Mestre Sansaloni (CEIP Alfàndec) amb els carrers adjacents i plaça d’Espanya, Joan d’Àustria, Riu, Escorxador, la millora del paviment i amb una placeta al final del passeig Colom, amb nous passos de vianants accessibles als carrers que conflueixen i millora en el carrer que du a la platja accessible de la Plaça de la Safor.

Nous passos accessibles en la plaça del Prado


També caldria afegir la conversió a passos de vianants accessibles que ha realitzat el taller d’ocupació “Labora” en punts concrets del casc urbà, com carrer Major, zona IES Valldigna o zona de Correus, entre altres.