L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 22 d’agost del 2019

El Concurs de Xarangues comptarà enguany amb 8 participants




El “XV Concurs de Xarangues” de festes del poble, i que tindrà lloc el primer dia oficial, el 14 de setembre, comptarà amb la presència de dues xarangues de Tavernes, “Xe Kin Ampastre” i  “Això ho pague jo”, a les quals s’uniran “Tot al vol” de Favara, “MDF”, d’El Palmar, “Askampa el Poll' de Alzira, “Kriptonita” i “Xarangalafres”, les dues de Cullera i “La Cafrà” de Fortaleny, tal com avui avança “Las Provincias”.

Amb aquest cartell la festa de dissabte de matí està assegurada perquè algunes d’elles ja han participat en el concurs (“La Cafra” va ser primer premi en 2016 i 2014, “Kriptonita” va guanyar el segon premi en el 2013,  o “MDF” l’any 2018, per exemple) i com es veu demostraren, a més de la seua qualitat musical, la facilitat en crear festa i animació a la Plaça Major.

"La Cafrà" ja sap que és guanyar a Tavernes

Eixe dissabte, dia 14, s'inicien oficialment les Festes Majors de Tavernes, i abans de la "Baixà" del Crist per la nit, com es ja tradicional Tavernes s’omplirà de música amb els passacarrers que efectuaran les xarangues, fins arribar a un punt concret cada xaranga generalment un bar/restaurant  que en fa de patrocinador i on son avaluades per un jurat format normalment per professionals de la SIUM de Tavernes.

Després hi ha l’actuació en la Plaça Major, sempre de gom a gom, on el jurat avalua la qualitat musical i posada en escena, entre altres factors, i serà la suma de tot la que determinarà la xaranga guanyadora.

El jurat i la plaça Major de gom a agom

El resultat i els premis del concurs es lliuren en la mateixa Plaça Major una vegada acabat el concurs. Cal indicar que  totes les xarangues participants reben una quantitat per participar a la qual se li suma el valor en metàl·lic del premi que puguen obtindré.