L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 22 d’agost del 2019

La problemàtica de la Goleta estarà en “La 6” diumenge a migdia




La problemàtica de la platja de la Goleta prendrà una altra dimensió, estatal, com altres platges de la zona d’Alacant, en concret Dénia, per ser un motiu informatiu per a la cadena de televisió estatal “La 6”. Després de les gestions efectuades des del govern municipal de l’Ajuntament, la cadena ha desplaçat els seus equips a Tavernes per interessar-se per la transgressió marina en la platja.


Aquesta vesprada un equip de "La 6" ha estat a la platja de la Goleta,  on ha entrevistat a l’alcalde, Sergi González, i a Santi Escrivà, president d’ACEPLAT (Associació de Comerciants de la platja), mentre grups de banyistes encuriosits seguien la gravació. Cal dir que hi havia prevista la presencia també de la cadena "La 4", per gravar un reportatge semblant, però s'ha postposat la gravació per questió tècnica de l'emissora.


L'alcalde valler, a peu de platja, i en la zona més afectada pel temporal, ha explicat la problemàtica que té la platja, com els temporals l’arrasen, com les aportacions d’arena no són cap solució per al problema de transgressió que pateix i ha demanat una solució definitiva.


Al seu costat, recolzant la reivindicació que feia  l’alcaldia valler en nom de Tavernes, hi havia regidors tant del govern municipal  com de l'oposició.

 

Santi Escrivà, president de l’Associació de Comerciants, ha explicat les afeccions negatives que pot tindre aquesta situació per al sector hostaler, i com un mal estat d’una platja que, no oblidem, gaudeix des de fa anys de “Bandera Blava”, pot ocasionar una disminució en els estiuejants que trien la Goleta com a lloc on passar l’estiu.



Els equips televisius han pres imatges de la platja i han estat parlant amb alguns dels propietaris de les cases més pròximes a la mar, i que són més afectades pels embats de les ones. La previsió d’emissió és el diumenge a migdia, però no ens han pogut concretar l’horari aproximat en ser un tema de programació de la pròpia cadena de televisió.


Esperem que accions informatives com aquestes, i donar a conèixer la problemàtica de la Goleta a la resta d’Espanya, servesca perquè el Ministeri de Transició Ecològica, del qual depèn la demarcació de Costes de València, prenga constància de la situació, i ens tracte els vallers i valleres com als veïns de Dénia, on hi ha anunciat 14 milions per una solució definitiva a una qüestió com la de la platja de la Goleta. 



I no podem estar de recordar que el problema de la Goleta no és per circumstàncies naturals, sinó que va començar a generar-se després de la grans actuacions de Demarcació de Costes en punts del litoral com esculleres i espigons del Xúquer a Cullera.