L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 20 d’agost del 2019

Adéu Goleta, adéu? ( Imatges i vídeo de la Goleta aquesta vesprada i actuació de Salvament Marítim)




Un temporal de llevant assota aquesta vesprada La Goleta i, com no, la resta del temporal valencià. La preocupació nostra ara mateix és la platja de la Goleta perquè, després dels forts temporal de la passada Pasqua, no va haver una aportació d'arena com en altres ocasions, sinó molt menys. 



Costes només va recuperar una part menuda, en la zona nord, ja tocant el terme de Cullera, mentre que a uns dos metres, a l'alçada del llac de la Goleta no es va actuar i des de fa temps que es nota la desaparició de la poca arena que hi quedava.



Demarcació de Costes va assenyalar que confiava en que la regeneració de la platja vinguera per mitjans naturals, per l'efecte dels corrents, i que acumularia arena, però el resultat ha estat tot el contrari. Ja vam informar fa unes setmanes que en eixa zona les pedres havien quedat a l'aire, la platja havia perdut amplada i els estiuejants ho patien.



Avui , amb el temporal, s'han fet més evidents les mancances. Les ones de la mar baten contra les pedres i arriben pràcticament al mur de les edificacions. Res de nou quan hi ha temporal de llevant, però el resultat i l'efecte és més greu si és a l'estiu i, damunt, no es va reposar arena com tots hauríem desitjat. 


Salvament Marítim actua 

I enmig del temporal, encara que no podem donar cap més detall, Salvament Marítim realitzant la seu tasca. El nostre reconeixement.  Hem observat a uns ¿400 metres? un dels seus vaixells navegant paral·lel a la costa, saltant en moltes ocasió amb la proa a l'aire, algunes vegades desapareixia tapat per les altes ones. 
 


En un principi no sabíem el perquè, però davant de la Goleta ha girat cap endins de la mar, com anant a l'encontre d'alguna cosa, i durant un instant hem pogut captar amb el teleobjectiu de la càmera el motiu: més al fons un vaixell, de color blanc i que es confonia amb el blanc de la cresta de les ones, per això era tan complicat vore'l. 



No podem donar més detalls; suposem - igual no - que estaria en situació de perill i
Salvament Marítim ha acudit en la seua ajuda. Igual demà alguna cosa ens diu la premsa. 

El vídeo