L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 6 d’agost del 2019

PLENARI D'AGOST 2019: Tavernes comprarà els dos primers disfibril·ladors dins d'un programa de dotació a tots els edificis públics




El consistori valler va aprovar la compra de dos desfibril·ladors, un per a la Casa de la Cultura i un segon per a l'Ajuntament, amb  nomes els vots a favor de Compromís, PSOE i Ciudadanos. El vot a favor d'eixos partits farà possible comprar els dos primers aparells dins del programa que vol dur endavant el govern municipal de Compromís i que servirà per a dotar de disfibril·ladors  tots els centres, instal·lacions esportives i culturals i edificis públics.

El govern de Compromís, a través de la regidora Noe Alberola, explicava que "és una necessitat. Comencem amb aquestes dos adquisicions, però la nostra intenció es dotar tots els centres municipals i centres educatius" al temps que indicava que en els pressupostos del 2020 hi haurà una partida per atendre les adquisicions.


La voluntat del govern municipal de que els edificis municipals de tota classe disposen del seu aparell va ser també confirmada per la regidora de Sanitat, Mònica Palomares, que va indicar que la partida de compra estarà dins de Sanitat en el pressupost del 2020 i que estava oberta a qualsevol proposta i a reunir-se per tractar-la.

Després de les intervencions dels partits, la compra dels desfibril·lador es va aprovar amb el vot a favor de Compromís, PSOE i Ciudadanos. El PP i L'Esquerra no ho aprovaren i s'abstingueren perquè cap dels dos partits considerava massa adequada fer la compra amb una modificació de crèdit de la partida de prevenció de riscos laborals i igualment l'Esquerra considerava prioritaris dotar els centres esportius i el Vergeret. (foto superior, la votació)

El regidor d'Esports, Josep Llacer, va intervindre per recordar que Tavernes va ser una de les primeres ciutats en disposar de desfibril·lador, encara que no s'ha hagut d'usar, i que tots els tècnics i operaris d'esports estan formats per a poder-lo usar.




Sobre el fet que està en el pavelló cobert, Llacer remarcava que això no és cap problema perquè el poliesportiu sempre està obert, i si el pavelló estiguera tancat els funcionaris podien obrir-lo i prendre l'aparell, un maletí portàtil, que poden traslladar sense cap dificultat al Camp del Vergeret, la piscina i fins i tot al col·legi Alfàndec. El regidor d'esports va deixar ben clar i remarcar que tots aquests edificis estaven dins del radi d'actuació previst per al desfibril·lador, segons el protocol d'emergència.

No obstant, Llàcer indicava que acceptava que el Camp del Vergeret tinguera també el seu aparell i afegia que el govern de Compromís. "té la voluntat de dotar també als vehicles de la Policia Local. Per ara qui ja disposa d'ell és Protecció Civil".