L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 19 d’agost del 2019

L'ajuntament demana a la Confederació la reparació urgent de les motes per a evitar desbordaments


El regidor d’Agricultura, Emili Enguix de Compromís, ha confirmat que l'Ajuntament de Tavernes ha sol·licitat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) la reparació dels punts més conflictius del llit del riu Vaca, molt afectats per les pluges torrencials que des de fa anys pateix la Valldigna a la tardor i primavera.

Emili Enguix ha explica que existeix al llarg del curs del riu Vaca llocs on les motes del riu estan afectades per destrosses causades per la força de l'aigua que circula en aqueixos punts. Les fotografies que oferim són de dos moments concrets: durant la plena del riu i després, ja amb poca aigua, quan es pot vore com estan les motes de perilloses.


“Són punts concrets que poden presentar problemes en casos de gotes fredes i grans precipitacions. Són tres punts on les pedres de contenció han patit els embats de l'aigua, estan més soltes i per allí el riu pot rebentar” ha indicat.

L'Ajuntament ha redactat un estudi dels punts conflictives i ha demanat a la Confederació que actue ara que el riu presenta poc cabal. El regidor no les té totes que la Confederació actuarà, vist l'historial de falta d'atenció que té en els últims anys envers els problemes del Vaca, però si que assegura que “el govern municipal de Compromís insistirà, com hem fet i fem tots aquests anys, perquè es prioritze aquesta solució”.



“L'Ajuntament ha pogut avaluar perfectament la situació ara, quan la poca aigua que passa pel riu ha permés els treballs de neteja del llit. La neteja, una vegada més, l'executa Tavernes però no devem oblidar que és responsabilitat de la Confederació” ha remarcat Emili Enguix.
 
Una situació que afirma “és paradoxal. És la seua responsabilitat, de la Confederació, però no actuen, i damunt devem sol·licitar-los permís per a realitzar la neteja. Sense eixe  permís, l'Ajuntament seria multat per netejar el llit”.


Aqueixa situació legal és desconeguda majorment pels veïns, que com indicava el regidor de Compromís,  dirigeixen les seues queixes a l'administració més pròxima,  l'Ajuntament, i per tant malgrat no tindre cap competència, és l'Ajuntament qui atén aquest treball per a evitar mals majors i perquè la neteja del riu sempre  repercuteix en benefici de la ciutat i els seus pobladors, i com no en les collites si s'eviten desbordaments.