L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 27 d’agost del 2019

L'Ajuntament continua les tasques de neteja de rius i barrancs



La regidoria d'Agricultura ha iniciat les tasques de neteja del riu Vaca en la zona del pont, a la qual seguiran altres zones, aprofitant que des de fa uns dies el riu passa sense aigua en la major part del seu recorregut.

El riu Vaca ha deixat de córrer després de la gran plena que va tindre per les fortes pluges del passat abril, i la neteja s'ha encaminat al riu Vaca després d'haver actuat des del passat mes de juliol en el Vadell, Bolomor, Sequia el Cano , el pont de la  carretera, i Sèquia la Bova des de l'Autopista fins la carretera.

Abans i després i continuaven els treballs....
El regidor d’Agricultura, Emili Enguix, de Compromís, ha comentat que “les actuacions en les distintes séquies i riu sempre estan condicionades per l’estat del terreny i l'aigua que corre. En el riu, encara trobem punts on les màquines tenen problemes perquè fa poc que ha deixat de passar aigua, però anem avançant”.

Tal com ja hem  explicat les tasques de neteja dels corrents d'aigua del terme es van iniciar el passat mes de juliol i començaren en barrancs i afluents del Vaca perque ja no duien aigua que dificultara  el treball de la màquina de l’Ajuntament.

Treballs en el Vaca
 Tots aquests treballs els efectua la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament i usa la màquina excavadora que es va comprar en l’any 2015, una “Takeuchi TB260” que va suposar una inversió total sobre els 65.000 euros,  aparell triturador de canyes i IVA inclòs.

Una màquina que des d’aquell any s’encarrega de la neteja del riu i ella soleta, posant-se enmig dels canyar, va triturant les canyes perquè no siguen la causa de taponaments. ¡I pensar que, quan el govern de Compromís va anunciar la compra, va haver partit de l’oposició, que la va qualificar de balafiament i que no servia per a res!. El cost està més que amortitzat amb l’estalvi que ha suposat a les arques municipal no haver de recórrer a la contractació de maquinària privada, amb l’avantatge inclòs que sempre la tens a la teua disposició.

Bolomor
Cal remarcar que els treballs que ara es duen a cap en previsió de les grans pluges de la tardor – encara que enguany la DANA anunciada s’ha avançat bastants setmanes- van tindre el passat mes d’abril una primera fase quan l'Ajuntament, aprofitant que el riu ja estava sec, va arreplegar les canyes amuntegades en la passada tardor en la zona d’Envasos Grau i pont pròxim, una tasca que havia estat impossible per l'aigua que passava, a més de necessitar una màquina de braç molt llarg perquè algun tram s’havia de netejar des de fora.

Treballs d'abril en la zona del pont, per darrere Envasos Grau i Molí

La “Takeuchi TB260” disposa de braç amb aparell triturador de canyes, com s’aprecia en les fotografies, no deixa canyes llargues com les que estem acostumats a vore passar per l’assut i per davall del pont, que provenen d’altres termes que no solen fer neteges, perquè com han dit moltes vegades en premsa la seua economia de pobles menuts no els permet assumir una neteja de canyes que havia de fer la Confederació, per ser responsable i competent. És la mateixa història de sempre: Confederació no actua i en el cas de Tavernes, ha de ser l’Ajuntament qui se’n fa càrrec.

Altres actuacions d'aquests mesos últims
Emili Enguix confia en tractar tots aquests temes, així com altres de reparació de marges del Vaca, en una reunió que té demanada amb la Confederació Hidrogràfica.