L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 26 d’agost del 2019

L'ajuntament va iniciar la neteja de rius i barrancs el passat mes de juliol


L’Ajuntament de Tavernes, mitjançant la regidoria d’Agricultura, efectua la neteja del riu Vaca i barrancs des del passat mes de juliol, com es pot apreciar en les fotografies que publiquem. ¡¡¡Un any més i en van....!!! perquè la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, organisme de l’Estat, no atén les seus obligacions, tot i que és l’única Administració responsable i qui té les competències per a fer la neteja i manteniment i la neteja dels rius i barrancs valencians.

Actuació d'enguany
Des de fa molts anys, eixe treball el ve assumint l’Ajuntament que, amb els diners dels vallers i les valleres, paga uns treballs que li corresponen a la Confederació. Però atenció l’Ajuntament no actua com vol i quan vol: demana permís a la Confederació qui, després de donar-lo, indica com i on s’han de fer les actuacions i un vigilant mediambiental sol comprovar com es fan les coses. Ah, si l’Ajuntament neteja sense permís, el més normal és que la Confederació li pose una multa per actuacions sense permís en llocs on l’Ajuntament no es competent. 
Actuació d'enguany
Tal com ací vam avançar el passat dia 2 d’agost, la regidoria d'Agricultura que dirigeix Emili Enguix havia iniciat les tasques de neteja de rius i barrancs i va començar per aquells punts on la màquina de l’Ajuntament podia entrar perquè en punts del riu era aleshores impossible: encara passava aigua. Així, es van iniciar els treballs en la séquia Cano/Bova, entre autopista i carretera, i després només el riu s'assecara, i podien poder entrar les màquines començarien des del pont de Caixa en sentit al terme de Benifairó i si era possible en la part alta del Cambro.

Actuació enguany
D’aquests treballs, així com la petició de l’Ajuntament a Confederació perquè reparara els marges del riu, se’n va fer també ressò el dia 16 d’agost “Las Provincias”. 

El regidor Emili Enguix va dir al respecte que "ens avancem a les possibles pluges que, amb bastant seguretat, tindrem a la tardor. Hi ha hagut interes d'iniciar les tasques per estar preparats". 

El sistema de treball és deixar net i sense malesa el llit del riu, per on corre l’aigua, però no tallar les canyes o vegetació que hi ha en els marges o motes, en punts amb perill de solsides. Tal com ací hem publicat, i  tots els regidors d’Agriculturia ho han explicat sempre en la premsa i xarxes socials, no es talla la vegetació en els marges o sobre les motes perquè protegeixen el caixer del riu i eviten solsides en el cas de grans avingudes, quan el riu baixa molt ple i a gran velocitat.

Com podeu observar a les fotografies d’actuacions del 2017 i 2018 en l'Assut, Tol·lo, Illeta del Tol·lo i zona del Molí (camí terme de Benifairó) el llit està ben net i s’ha conservat la vegetació als marges.